Cercar en aquest blog

dimarts, 17 d’agost del 2010

Un gran Sant Llorenç 2010!

Bones amics i amigues del nostre blog, avui farem una petita revisió del passat cap de setmana, en el qual els nostres gegants , geganters i músics han participat a les festes de Sant Llorenç , al poble d`Alaior.
Com ja vam comentar , els nostres gegants sols han realitzat una sortida , tot i que els nostres geganters han participat tan dissabte capvespre com diumenge matí ajudant a la colla amfitriona , per que en Llorenç i na Eulàlia no toresin ni un moment de ballar per els carrers i places d`Alaior.
Aixi doncs , dissabte de Sant Llorenç , a les 16:45 estava programada la sortida dels gegants , com mana la tradició , a les 16 :30 , en Llorenç i na Eulàlia van començar a sortir de la "Sala" , ben allargats , i alçant-se davant l`admiració dels infants presents.
Mentres , els gegants de Sant LLuís , amb en Lluís , ja recuperat de la caiguda patida a Es Castell , junt amb na Maria , na Tecla i en Doraemon i la seva colla de geganters i grallers , ja estaven preparant-se a l`altre costat de la plaça , on també hi havia en Yurca , d`es Camí d`es Castell de Maó , amb la seva colla de geganters i capgrossos , i els gegants de Maó , els gegants de la casa de poble de Maó , i el nan En Miquelet es Salero tots ells portats per la colla de Maó.
Així a l`hora prevista els coets i les campanes van anunciar que la festa començava , els tambors d`Alaior , van començar a sonar i els gegants d`Alaior acompanyats per els seus grallers van començar a ballar anunciant per carrers i places que la festa gran començava!
El recorregut , va ser el tradicional de fa uns anys , carrer major , per avall , després devora Sant Pere nou , sa plaça nova , es carrerons estrets que precedeixen l`església de Santa Eulàlia , sa costa de s`església i llavors ja cap a sa plaça , on es van fer un parell de balls i cap a s`ajuntament.
Hi ha que dir que va ser molt concorregut el passacarrers fins i tot en algun punt el públic dificultaba el balls dels gegants , tot i que en Llorenç amb la seva capa feia puesto.
Dia de sa festa , diumenge a les 9 sortida de sa diana de Sant Llorenç, en aquesta sortida sols van sortir els gegants d`Alaior , és una sortida molt agredable , més tranquila , on els gegants del poble fan la seva tradicional passetjadeta , alegrament despertant a tothom i anunciant que la festa comença.
Igual que el dia anterior , membres de la nostra colla i també de la colla maonesa , van ajudar als geganters d`Alaior juntament amb un amic vingut desde la colla de la Sala de Palma que també va ajudar en totes les sortides d`en Llorenç i na Eulàlia.
La volteta no va ser molt llarga , i van recorrer la parta baixa del poble tot lo contrari que el dia anterior.
Llavors ens vam dirigir as Ramal , on es va realitzar un ball davant la residencia de gent Gran d`Alaior i llavors de nou a sa Plaça i cap a s`ajuntament a descansar.
La nit del dia de sa festa , a Alaior es realitza la tradicional desfilada de carroses , que aquest any portaba de temàtica " una desfilada d`anunci" fent referencia a anuncies televisius com de coca cola , cola cao, sabons , freixenet. etc..
La gran desfilada va estar encapçalada com es tradiconal per en Llorenç i na Eulàlia , simbols inconfundibles de les festes d`Alaior, els van seguir els representants de Maó , els gegants de sa casa d`es Poble de Maó portats per la colla de Maó , el gegant Yurca i la seva colla de geganters i capgrossos , i tancant la comitiva d`altura els nostres gegants , en Toni es Saig , na Tònia de la Sala , l`avi Perico i s`àvia Aguedet acompanyats per els nostres músics i els tamborers i cornetistes de Dalt Sant Joan.
Molt era l`ambient festiu que es repirava pels carrers més centrics de la població , per on tenia que pasar la desfilada .
Els gegants anaven desfilant entre els aplaudiments dels asistens , mentres hi havia una intensa pluja de paperins desde els balcons i finestres de les cases .
Una vegada arribada la comitiva a sa plaça d`es Ramal , els gegants es van retirar a esperar que pasesin les carroses i de nou per amunnt , fins arribar a sa plaça on es van realitzar dos balls per a despedir les festes de Sant Llorenç 2010.


Gràcies , al poble d`Alaior per sempre rebrens amb els braços oberts ! fins l`any que ve!



Videos de Sant Llorenç 2010:
Dissabte de festes:









Diana:



Desfilada de carroses: