Cercar en aquest blog

dilluns, 9 d’agost del 2010

125è aniversari de Sant Gaietà

Bones amics i amigues , quan el cansanci encara està dins els nostres cossos , i faltant encara unes hores per despedir Sant Gaietà 2010 , ens posem a redactar un dels primer fets , que ha destacat dins l`edició de les festes de Llucmaçanes .

Aquest any el nostre patró , ha complert 125 anys i s`ha organitzat un acte sencill però molt emotiu , en el qual els nostres gegants , com no podia ser d`altre manera , han participat junt amb la nostra banda , per acompanyar a Sant Gaietà en la seva primera sortida fora del temple.



El diari Menorca va sortir un article dedicat a l`acte que resumeix a la perfecció i amb tot detall tot el que va succeir aquella nit del dia abans de Sant Gaietà .


"La religiositat popular i l’ambient festiu es van donar la mà ahir a Llucmaçanes, en el transcurs de la romeria i l’ofrena floral a Sant Gaietà, amb motiu del 125è aniversari del seu patronatge. Desenes de persones van sortir al carrer per afegir-se a un acte senzill i, a la vegada, emotiu que va sintetitzar l’estima que els veïns tenen cap el seu patró.


L’acte va consistir en una romeria que estava encapçalada per un filleta que portava l’estandard del gloriós sant, seguida dels gegants Joan i Rita amb la Colla de Geganters de Llucmaçanes i la banda de música; el grup folklòric es Rebost; la galera amb la imatge del sant custodiada pel rector de l’església Joan Miquel Sastre i l’encarregat de la mateixa Joan Tutzó; nombroses persones, algunes d’elles amb rams de flors; i sis cavallers.


Itinerari
El pla de Sant Gaietà va ser el punt de partida de la romeria, que va recórrer el trajecte format pel carrer de Malbúger, carrer de sa Font, carrer Nou i tornada a la plaça on s’aixeca l’església. El recorregut va ser amenitzat de forma alternativa per la Colla de Geganters i els seus músics i, per altra banda, pel grup es Rebost que va interpretar vuit peces del seu repertori de música popular amb el corresponent ball.



Una vegada al pla de Sant Gaietà, el fabioler va sonar les notes del Ball des Còssil, amb ballada inclosa dels dos gegants. Per la seva part, la banda de música va interpretar l’Himne a Llucmaçanes en el moment de davallar la imatge de Sant Gaietà de la galera per col·locar-la de nou a l’altar de l’església. Els balladors i músics del grup es Rebost van actuar una altra vegada a l’interior del temple, que en aquell moment estava ple de gent.

Finalment, les nombroses persones que portaven el ram de flors i que havien participat en la romeria van depositar el seu present floral al sant patró del poble. "