Cercar en aquest blog

divendres, 29 de juliol del 2011

Un Sant Jaume mig passat per aigua (i no és de sa davallada)

Bones amics i amigues seguidors del blog, avui farem una petita crónica de Sant Jaume 2011 , i és que dissabte de Sant Jaume (diumenge dia 24) en Jaume i na Roser van tornar a sa façana de s`Ajuntament per presidir es primer toc de fabiol , després de 2 anys de ser-hi, tot i que el dia estava plujos , l`estona del toc de fabiol van poder ser plantats .
Després a les 17 h estava anunciada la sortida del passacarrers , i es gegants puntuals amb la seva cita esperaven impacients a cada costat de la porta de l`ajuntament que es donés el tret de sortida per començar a ballar . En Jaume i na Roser no van estar tot sols , sino que en Xec va tornar sortir aquest any acompanyat per en Homer Simpson , portats per els geganters joves d`Es Castell.
La Banda d`es Migjorn va començar a sonar i els nostres protagonistes van fer unes bones ballades , ja que enguany hi ha que recordar que els encarregats d`en Jaume i na Roser , va ser la nostra colla i la colla de geganters de Maó.















El passacarrers del dissabte de festes va ser ben curt.. un personatge que no era convidat va fer acte de presencia , el mal temps , i es que abans d`arribar al carrer de Sant Jaume , just 10 minuts després de la sortida , va començar a ploure , i es van torbar gegants i cavalls i va ploure molt intensament , i fins que els cavalls no van haver deixat el carrer els gegants no van poder resguardar-se , i el xop era bastant gros.


Uns veïns molt amables van deixar la seva cotxeria per a que en Jaume i na Roser es resguardesin la la pluja , i els geganters es van posar amb toballoles a xugar els dos grans personatges.


Després d`una estona va parar una mica de ploure i mentres poliscava es va decidir tornar rapidament a l`ajuntament , on es va decidir esperar una mica aviam si el temps milloraba, i es va aprofitar per treure algunes peces de roba dels gegants que estava molt banyada per la pluja.


Al dia següent la cosa ja pintava millor el sol havia sortit i la diana es va poder desenvolupar sense problemes , a les 8 en punt mentres el rellotja de l`ajuntament tocava , els gegants van començar a ballar , i la gent que s`havia quedat amb les ganes de veurels , va sortir al carrer per seguir la diana.


a les 9 :15 vam arribar a sa plaça i els geganters van descansar una estona i aprofitar per berenar. A les 10 :15 en Jaume i na Roser van ser plantats per a donar inici a la pujada a missa. seguits per la banda de música , els caixers i autoritats





A les 11 la comitiva va fer entrada a l`esglesia mentres els gegants van quedar a cada costat de la porta esperant que la missa finalitces , i dones pas a la tradicional davallada.

les 12:05 els gegants ja esperavan per començar la festa que tindria una durada d`una hora i 10 minuts , amb les grans ballades dels dos gegants i l`animació del public assistent.



I fins l`any que ve Sant Jaume.



Ara a Llucmaçanes ja hi ha tots els gegants apunt per fer festa , i és que diumenge hi ha es pregó de Sant Gaietà 2011 , on els nostres gegants en són uns dels protagonistes , ja que en tot moment presidiran l`acte i una vegada el pregoner acabi donarà l`ordre de que els gegants fagin la primera ballada de les festes del 2011.
El pregó comença a les 20:30 h! vos esperam! Gloriós SANT GAITEÀ 2011!!!!