Cercar en aquest blog

dimarts, 27 de setembre del 2016

Que representen per vosaltres els Gegants de Llucmaçanes?

Aquest estiu ens ha deixat moments molt especials i emotius, un d'ells, que ens va ser de molta alegria i felicitat, va ser el nomenament de la Colla de Geganters de Llucmaçanes com a pregoners de les Festes de Sant Gaietà 2016. Arrel d'aqui, vàrem voler fer un recull de testimonis d'arreu de Menorca, que expresessin el seu sentiment cap als Gegants de Llucmaçanes. Aquestes imatges, van ser projectades durant el pregó, va ser un moment molt especial i emocionant.

Tot va començar un dia de l'any 1989, on nasqueren a Llucmaçanes en Kikus i na Kika, com a joguina per al fill del seu creador. Al cap d'un temps, l'any 1991, els veïns del poble animaren al constructor que treiés aquesta parella de Gegants portada per fillets i filletes de Llucmaçanes, per les festes patronals del poble, les Festes de Sant Gaietà, crant així, la primera Colla Gegantera de les Illes Balears. Aquest va ser l'inici de tot. L'any 1994, es crearen dues figures Gegants més, en honor a la gent gran. Aquesta parella són l'Àvi en Perico i s'Àvia Aguedet, aquests ja si, portats per gent adulta. L'any 1999, neix Sa Princesa... L'any 2001 va arribar en Toni es Saig, i la seva parella, n'Antònia de la Sala, ho va fer l'any 2002... En fi, la familia gegantera no va aturar de créixer fins que a dia d'avui, ja en són 20 les figures Gegants que te aquesta Colla, essent així també, la Colla de Gegants més nombrosa de les Illes Balears.

Després de tot açò... Amb tanta gent que ha col·laborat en mantenir viva aquesta Colla, amb la gent que se l'estima, amb els somriures i alegries que transmeten als infants... són tantes les emocions, vivències i alegries que dóna aquesta Colla, que tantsols s'ens ocurreix demanar a la gent...

QUE REPRESENTEN PER VOSALTRES ELS GEGANTS DE LLUCMAÇANES?