Cercar en aquest blog

divendres, 25 de novembre del 2016

De festa per Sant Climent!

Bones amics, amigues i seguidors d`aquest blog , ultimament no tenim massa temps per actualitzar el blog, però en breu posarem resums més detallats de les festes, aquest any vam acabar la temporada estival de sortides amb un acte molt especial, i és que els nostres estimats Perico , Aguedet, en Joan i na Rita van viatjar junt amb els gegants de Sant Lluís i la xaranga de Maó a la ciutat de Reus, per celebrar les festes de Misericordia 2016.
Un fet molt especial  va ser el pregó de festes que vam tenir el gust de pronunciar a les festes de Sant Gaietà , unes festes que recordarem molts anys.
El passat cap de setmana els nostres estimats gegants Joan i Rita, van anar a Sant Climent, per celebrar junt amb el seu poble la festivitat del seu  patró i nosaltres sempre que hi ha festa estem apunt.
Aquest any es feia un acte nou, es realitzaba una romeria per tot el poble amb la imatge del patró, i la nostra colla era l`encarregada d`obrir la comitiva junt amb la Banda d`Alaior,  es rebost, els cavallers i cavalleres del poble i tancant la galera que lluia la imatge de Sant Climent.
Un poble ple de gent, amb gran ambient de festa, els gegants no aturaben de ballar amb els consequents aplaudiments de tot el public.
Durant el recorregut , la comitiva s`aturaba per el grup es Rebost pogues oferir en diferents creueries de carrer els seus balls tradicionals. En arribar a l`esglesia  els gegants van entrar  i es van situar a cada costat de l`altar major per preparar el seu ball d`honor  per aquestes ocasions solemnes.
Es Rebost va ballar i la Banda d`Alaior va esperar l`arribada de la galera amb Sant Climent, aquest va ser traslladat de la galera a un pas  portat per santclimenters  , i una vegada el patro apunt, es va procedir a ritme de processo al trasllat de Sant Climent fins l`altar major  entre els aplaudiments dels assistents amb un pla i una esglesia plena.
Una vegada el Sant situat a l`altar major , es van oferir els balls d`honor per part del grup folcloric Es Rebost i el ball d`honor d`en Joan i na Rita  amb una gran ovació. Seguidament el rector junt amb el vicari general van agrair l`assistencia a l`acte .
Ara ja preparem els actes de Nadal, quines ganes, els nostres estimats reis ja es preparen per unes festes ben actives! :)

Video de Sant Climent.