Cercar en aquest blog

diumenge, 27 de novembre del 2016

Sant Gaietà 2016

Seguint amb les nostres estimades festes,  els gegants van sortir als tradicionals passacarrers de festes, el dissabte de festes vam disfrutar com mai, i els nervis de les 17 :30 , sentir repicar la campana, la banda començar a sonar i els gegants ballar és un dels moments més emocionants.
Sant Gaietà és una de les festes més importants per nosaltres i ho vivim intensament, per això ens omple de satisfacció veure els carrers plens de gent per rebre els gegants i voltar amb tots nosaltres per el poble de Llucmaçanes en festes.
 El recorregut va ser el ja tradicional, sortim de sa plaça de Sant Gaietà, carrer Malbuger, sa font, carrer Nou, camí d`es fasser, carrer Malbuger i enfilam cap es Pla novament. Un carrer malbuger que en tota la seva llargaria  ple de gent a ses voreres que seguiran atentament amb els ulls dels infants  els nostres gegants  fins a sa plaça , on enguany es viuria un moment emotiu , els dos balls finals, un amb l`himne de la colla , i l`altre l`himne a Llucmaçanes. Per primera vegada amb s`història els gegants ballaven seguides les dues melodies  que més emoció crea als geganters i és que... "ho feim amb gust, ho feim amb ganes, som geganters de Llucmaçanes!...
Llavors ràpidament  guardar gegants que comença sa qualcada, i nosaltres ens retiravem fins diumenge fosquet.
Aquest any  els gegants que ens acompanyarien serien, en Lluís i na Maria, gegants agermanats  que feia més de 8 anys que no venien al poble, i el gegant Yurka , dues colles que van fer molta festa junt amb nosaltres i la Banda de Maó. El recorregut tradicional , com el dissabte de festes ple a vessar de gent, cada vegada més , fet que consolida la sortida dels gegants com un fet important de les festes de Sant Gaietà.

En  arribar a plaça la banda de Maó va interpretar l`himne de la colla que va ser ballat per tots els gegants participants a la festa , sent emotiu  fruit de les bones relacions entre les colles de geganters  presents.
Per finalitzar amb el ball de l`himne de Llucmaçanes a càrreg dels nostres gegants i geganters, i posteriorment la tradicional bereneta oferida per l`AVV de Llucmaçanes  a tots els geganters.