Cercar en aquest blog

diumenge, 4 de desembre del 2016


El passat setembre es van realitzar les festes de misericordia de Reus van tenir un fort gust menorquí, i és que les colles de geganters de Sant Lluís amb els gegants Lluís i Maria, junt amb la colla d`Amics i geganters de LLucmaçanes amb els seus gegants Perico , Aguedet , Joan i Rita van participar molt activament en els actes dels gegants  de Reus, més concretament a la trobada de gegants , a la passetjada del vermut, al matí gegant i a la festa del 60 aniversari dels gegants Japonesos de Reus. 
En tot moment van estar acompanyats i van poder ballar gràcies a la música de la  xaranga de Maó que fins i tot va  realitzar un concert .


Van desplaça-se fins a Reus un grup de 52 menorquins, integrants dels 3 grups.
Dissabte matí  es va produir una recepció  a l`Ajuntament de Reus , on el alcalde de la ciutat junt amb la Regidora de festes van  rebre a l`expedició menorquina, amb un discurs , també va participar la regidora de festes de l`Ajuntament de Sant LLuís la senyora Lluvia Juncavella que  va representar el consitori santllüiser en els parlaments i els respectius caps de colla que també van fer entrega d`un present en nom de l`Ajuntament de Maó. 

 Durant la plantada de la Trobada de gegants  realitzada el capvespre de dissabte , es va estrenar la restauració dels gegants Japonesos de Reus en el seu 60 aniversari, els gegants  menorquins van ser ben admirats per el public que va omplir tot el centre de la ciutat i feia fotos, felicitant als grups  menorquins per la bellessa de les seves figures i també per la música i balls que feien que es feia extensiu al llarg de tot el passacarrers.
Una vegada  les colles anaven arribant , cada grup feia el seu ball , en el cas de Sant LLuís van ballar la canço estrenada les passades festes , gràcies a Anna Pons i Jordi Orell, en els cas dels gegants de Llucmaçanes  van ballar l`himne a Llucmaçanes realitzat per Juanjo Orfila l`any 1995. 
Després totes les colles van fer un ball final a ritme de la xaranga de Maó .

Seguidament els gegants Japonesos acompanyats d`en Lluís, na Maria de Sant Lluís,  es l`avis Perico i n`Aguedet de Llucmaçanes van fer una passetjada cap a la fira del vermut de Reus , una petició realitzada per l`Alcalde de la Ciutat  que va voler que els gegants Japonesos junt amb els convidats d`honor , fesin uns balls novament a la plaça de la fira del vermut.

Ja per acabar la nit, els geganters van guardar les figures a l`entradad de l`Ajuntament , una imatge molt polida , el veure els gegants de la ciutat i els gegants menorquins ,presidint la entrada de l`AJuntament.
 Després es va realitzar el sopar de colles i per finañitzar la nit un concert de gralles i de la xaranga de Maó que va finalitzar amb un "Es Mahón", un senyor dàmunt un Ruc i com no " Es Jaleo".

El mati del diumenge els gegants novament tornaven sortir, aquesta vegada amb les colles dels barris de la ciutat, els de la ciutat i els menorquins com a convidats d`honor,  es va realitzar la plantada, el passacarrers i es va acabar amb uns balls a plaça  on els gegants de Reus , sAnt Lluís i Llucmaçanes van acabar ballant es Jaleo.
Després menorquins i japonesos , van partir cap a la celebració dels 60 anys dels gegants japonesos on l`alcalde de la ciutat va despedir la delegació menorquina  i va agraïr  la gran demostració de festa  que havia engrescat a tota la ciutat.

Aquest viatge ha estat possible gràcies al recolçament de l`Ajuntament de Sant LLuís i l`Ajuntament de Maó  , l`inestimable colaboració de la xaranga de Maó que es va integrar perfectament amb les colles fent unió i molta festa i com no a tots i cada un dels geganters que van voler lluir els seus gegants per representar molt dignament els pobles de Sant LLuís i Llucmaçanes-Maó. 

Video: