Cercar en aquest blog

diumenge, 20 de gener del 2019

Reis Mags i Sant Antoni 2019

L'any 2019 comença amb moltes ganes i ilusió per part de la nostra colla, unes de les figures més estimades están d'aniversari, l'avi Perico i s'àvia Aguedet celebren els seus 25 anys.

Però dels 25 anys dels avis ja en parlarem més endavant, ara toca revisar un gran inici d'any. Els primers gegants que van sortir de la nostra colla van ser com no podía ser d'altre manera, els Reis Mags, han estat els primers en ballar aquest 2019, en aquesta  ocasió i després de molts anys van tornar a la nostra ciutat de Maó. I amb aquestes ratlles volem agraïr a l'Ajuntament de Maó que escoltés la nostra petició i ens deixés ballar a la nostra cavalcada de Reis.
Vam disfrutar moltissim, i els gegants no van parar de ballar en cap moment. Molta gent ens felicitava per les figures i nombroses van ser les persones que van reconeixer el rostre del gegant Baltasar un homenatge a una persona que va col-laborar molts anys en la cavalcada de Reis de Maó.

 Video: https://www.youtube.com/watch?v=US9BGk5lbbE&t=1s

A pocs dies de l'arribada dels reis  comença una de les festes importants a Menorca, la celebració de Sant Antoni.
Així dia 12 de gener es va realizar la conquista gegant a Maó. Aquest acte el vam fer un poc especial per que per primera vegada els avis Perico i Aguedet van sortir  per Sant Antoni . Ells van ser els encarregats de narrar amb les veus de Vicente Andreu i Pili Martín.
Primer els tres gegants de Sant Antoni de Maó, Nura , ALfons i Abu Umar junt amb els avis van ballar gràcies a la música de la Banda de Maó.

Amb un passacarrers per el centre va començar l' acte amb un matí vestós que poc convidava a sortir, però la gent igualment va sortir a veure els gegants.
En arribar a la plaça de l'ajuntament va començar la representació que finalitzà amb l'interpretació de l'himne a Menorca de la Banda i el cor de l'orfeó maonés.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=OGz_h1dLCts

Arriben els dies grans el dissabte de Sant Antoni i el dia de Sant Antoni, 16 i 17 de gener. Aquets dies tal com conta sa llegenda de na Nura , aquella jove mágica que representa Menorca desapareix en el moment en que l'almoixerif Abu Umar i el rei Alfons III el Liberal es van barallar per conquerir Menorca. Aixi els dos gegants  són els que surten en els actes que coincideixen amb la conquista de Menorca.
Dia 16 de gener Alfons III i Abu Umar acompanyen a Sant Antoni en el seu trasllat desde l' antiga esglesia de s'arraval de Maó  amb un recorregut per el centre de la ciutat fins la parroquia de Sant Antoni al carrer Vives Llull. Allà els dos gegants ofereixen el seu ball d`honor a Sant Antoni.





Al dia següent els dos gegants van encapçalar la processó  de Sant Antoni  fins les beneides i després van acompanyar al Sant fins l'esglesia de la Concepció de Maó.
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=oOUBPP3xXrk

En breu seguirem amb noves publicacions.