Cercar en aquest blog

diumenge, 20 de gener del 2019

Un any 2018 genial!

Benvolguts amics i seguidors dels nostres gegants, en primer lloc demanem disculpes, la gran activitat que te la colla de geganters en l'actualitat no ens ha permés  mantenir actiu aquest blog tant com voldriem.
Amb aquesta publicació farem un breu resum de l'estiu 2018, les darreres sortides de l'any i com no l'arribada d'un any nou 2019 i les primeres festes i sortides que hem tingut.

Així doncs tornarem uns mesos endarrera i és que la última publicació  tractavem de Sant Joan, i és que la nostra colla va participar en diversos actes destacant la creació d'un gran bujot de més de cinc metres d'altura.
Fent una critica a problemes de la nostra ciutat , representant els nitrats i l'aigua no potable, el trasllat de local entre altres.
Així vam crear a s'avia Nini amb s'àngel i un dimoni, una s'avia carregada de garrafes , un dimoni amb sa factura de l'aigüa .

Seguidament vam participar a la festa de l'escoleta de Sant Lluís, acompanyant a na Tecla de Sant Lluís.
Després vam tindre un temps de repós i els següents actes ja van ser les festes de Sant Gaietà 2018 a Llucmaçanes. Així vam començar amb el pregó de festes dia 29 de Juliol amb els quatre gegants grossos de festes. Al cap de semana següent van ser els diez grans de festes. Els 10 gegants de festes van sortir el dissabte a les 17:30  amb la Banda de Maó i diumenge dia 5 vam rebre els convidats, de Sant Lluís, Yurka i la colla de Maó.
Les següents festes que arribaren van ser les de Sant Llorenç , aquí la nostra agrupació va ajudar a portar els gegants d'Alaior i a la desfilada de carrosses vam treure per primera vegada a Alaior 3 parelles de gegants. EN kikus i na Kika visitaven per primera vegada les festes de Sant Llorenç.

L'estiu menorquí és ple de festa i el cap de semana del 18 i 19 d'agost són les festes de Sant Climent i els nostres gegants van tornar a ser convidats a les festes patronals d' aquest poble tan estimat per la nostra colla . Aquí van participar en Joan, Rita, Abu Umar , Nura , Kikus i Kika, que junt amb els gegants de l'Ajuntament de Maó, la colla de geganters i grallers de Maó i la Banda de cornetes i tambors de Maó van realizar un gran passacarrers per el poble.

Una data molt assenyalada per la nostra colla són les festes de Sant Lluís, com a gegants i geganters agermanats, no podiem faltar a les festes d' un poble que sempre ha demostrat gran estima, així es l'avis, en JOan i na Rita, Abu , Nura , Kikus i Kika van sortir per acompanyar en Lluís , na Maria i na Tecla .

Quan arriba el setembre els nostres gegants agafen novament força per les festes de la nostra ciutat de Maó, així en Joan i na Rita van participar i realizar el gran ball d' honor a la Mare de Déu de Gràcia, patrona de la ciutat, durant la Romeria.
També vam participar al pregó de festes amb 3 parelles de gegants  i el dissabte de festes amb en Joan i na Rita.

Ens esperaven grans dies, les colles de Sant Lluís i la nostra colla amb la Xaranga de Maó teniem previst un viatge a Alcorisa (Teruel) uns grans dies de germanor  entre les dues colles i la Xaranga de Maó.
Va ser un viatge per terres aragoneses molt ilusionant  que varem disfrutar moltissim.

Seguidament poc temps de descans vam tenir, començavem les visites a les escoles,  i aquestes venir a la casa dels gegants.
El noviembre tornen els gegants al carrer, aquesta vegada a Sant Climent , per la seva festa patronal en honor a Sant Climent , i en Joan i na Rita fan el seu màgic ball d' honor a Sant Climent.

Altres sortides van ser la trobada de Tonis i Tònies,  la fira de Nadal de Maó .
Un acte molt esperat va ser la fira de Nadal de Sant Lluís, quan el nostre estimat gegant Rei Melcior , va estrenar el vestit nou  que l' ha fet lluir més que mai.
La última sortida del 2018 els carters Reials  dia 28 de desembre amb els reis Mags gegants.

Així vam despedir un gran any gegant.