Cercar en aquest blog

dimecres, 29 de novembre del 2017

Final festes d'estiu i camí a Nadal 2017


Benvolguts  amics i seguidors, tornem després d`un temps sense publicar per recordar grans sortides dels nostres estimats personatges junt amb la colla de geganters.
La darrera publicació va acabar a les festes de Sant Lluís poble germà que sempre ha demostrar la seva estima per la nostra associació, avui toca recordar les nostres festes majors , les de la ciutat de Maó en honor a la Mare de Déu de Gràcia.
Així començem relatant la romería en honor a sa nostra patrona, de la qual en són confrares d`honor els estimats Joan i Rita.

A les 17.30 h els dos gegants , na Rita amb una panera plena de flors i en Joan amb un ramet de clavells estaven apunt davant l'Ajuntament per partir camí a s'ermita. Encapçalaba la comitiva el grup folclóric Es Rebost seguit dels seus convidats de ball de Gitanes de Martorelles .
La música dels nostres dos gegants va ser la Banda de Música de Maó que no va deixar que en cap moment estiguesim aturats.
Un moment polit és el ball que es fa conjuntament els gegants i Es Rebost dalt es cos, fruit de la germanor entre els dos grups.
El recorregut va durar unes dues hores i va finalitzar quan els gegants i grups de ball van entrar al pati de l'ermita on es trobava de manera excepcional la patrona de la ciutat que sols surt fora del seu cambril el dia de l'ofrena i el dia de la Mare de Déu de Gràcia per baixar a la ciutat per presidir  la missa de caixers.
Una vegada a s'ermita es van realizar els parlaments per part del rector Joan Miquel Sastre i els respectius balls d'Es Rebost i el grup convidat.
Però els nostres gegants també tenen el seu moment de lluiment, i és que és un d`aquells dies en que en Joan i na Rita realitzan el ball de protocol en honor  a sa patrona, un moment molt emotiu.

Així comença la nostra participació a les festes de la nostra ciutat, seguidament els nostres gegants van participar el dia del pregó , en aquest cas van ballar en Kikus i na Kika junt amb Abu Umar i Nura, que encapçalaven la desfilada del pregó acompanyant els estimats Tomeu i Guida gegants de l'Ajuntament.

Una vegada acabades les festes d`estiu  va veure la llum un projecte dins el programa viu la Cultura, realitzat per el govern Balear, on estem inclosos. Així començariem una ruta per les escoles de la nostra ciutat i per tots els que ho desitjin de Menorca, en la qual poden coneixer de primera ma la historia dels gegants i com es fan i quins són. Així hem estat ben enfeinats entre moltes altres coses, per  les properes festes de Nadal.

Però entremig tenim la Romeria a Sant Climent en un any especial, el 200 aniversari del poble. Així vam tornar a aquest gran poble ple d`amics per participar a la romería de Sant Climent, el passat dia 26 el temps no ajudava però no vam voler deixar pasar l`ocasió i els nostres gegants a les 17h van encapçalar la romería junt amb la Banda d`Alaior, el grup folclòric de Sant Miquel de Ciutadella , cavallers i cavalleres i com no Sant Climent en una galera ben engalanada.

Un recorregut per tots els carrers del poble que va finalitzar novament a l'esglèsia de Sant Climent on el patró va entrar majustosament portat per santclimenters i va tornar a presidir l`altar major  seguit del Bisbe de Menorca ,el rector de Sant Climent  Joan Tutzo i el capellà Joan Camps .
Una vegada dins es van realizar els balls en honor a Sant Climent, destacant el moment màgic de veure ballar el ball de protocol dels dos gegants  en un marc molt polit com és l`esglèsia de Sant Climent.

Ara acabem aquest escrit pensant amb nervis si ens donarà temps a totes les novetats per tancar aquest any 2017, per donar inici a un 2018 més plé de gegants.

En propers dies desvetllarem la tradicional postal de Nadal que de ben segur vos agradarà.