Cercar en aquest blog

divendres, 10 de gener de 2014

Sant Antoni 2014

Benvolguts amics i seguidors del blog , una vegada passades les festes de nadal , cap d`any i reis , tornem a ser aquí , per donar la benvinguda a un altre any gegant! i mai més ben dit. Ara ja esteim apunt de començar els actes de la diada del poble de Menorca , i aquest any será especial, els reis mags van portar un regal prou especial , que finalitza un projecte començat el passat 2013 , aquest va ser presentat durant les passades festes de Sant Gaietà , amb la renovació d`Abu Umar i l`estrena de la geganta Nura , ella com ja sabeu és una representació simbòlica de Menorca que dona joc a poder crear un conta sobre la conquesta de l`illa. Durant l`acte del pregó ja es va narrar una mica la seva història , i aquesta ens diu que l`almoixerif Abu Umar es va enfrontar a Alfons III el liberal , rei d`Aragó que volia conquerir Menorca , així doncs dos joves competeixen per guanyar Menorca que en aquest cas seria la geganta Nura. Ara fet aquest petit resum ja podem dir que tal com narra la història dia 5 de gener va arribar el rei Alfons III  que 727 anys després es tornarà a trobar amb Abu Umar .
Aquesta nova figura , te com a referent un quadre històric del monarca , del qual s`ha extret la seva fesonomia , l`escultor ha sigut el mateix que va realizar  els gegants Abu Umar i na Nura, per conservar la mateixa estética dins del grup escultòric.
També ha participat dins la seva construcción Rosa jurado qui  junt amb Paqui Arnau han estat les encarregades de reatlizar el vestuari digne d`un monarca. Manel Massa  ha contribuit amb la subjecció de l`espassa del rei realitzada en fusta per Joan Pons .
Avui tant Abu Umar com Alfons III es troben a la sala de l`Ajuntament de Maó apunt per demà participar en l`acte de la conquesta organitzat per l`Ajuntament, en aquest prenen part com no podría ser d`altre manera els gegants per excel·lencia de la ciutat , en Tomeu i na Guida junt amb la colla de Maó que serán els encarregats de narrar la conquesta de Menorca , amb veus d`actors de l`Orfeó maonés, també trobarem la banda de Música de Maó qui acompanyarà musicalment tot l`acte i el passacarrers.
Així  demà a les 11 h començarà un passacarrers amb els gegants de Maó junt amb la colla de geganters , la nostra colla amb n`Alfons III i n`Abu Umar  i la Banda de Maó .

Llavors 11:30 hi haurà acte institucional  a la plaça conquesta i seguidament a les 12h representació per part de les dues colles de geganters , l`orfeó i la banda de música a la plaça constitucio sobre  la conquesta de Menorca de 1287 on ALfons III i Abu Umar es tornaran enfrontar per conseguir Menorca .