Cercar en aquest blog

dilluns, 1 d’agost del 2011

Ses Festes ja són aquí!!!!!!!


Ahir nit , els nostres estimats gegants van presidir el pregó de festes que dona inici a Sant Gaietà 2011 , les festes majors del nostre poble.
Aquest any com a fet especial no sols presidien la plaça l`avi Perico, s`àvia Aguedet i en Joan i na Rita , sino que també van sortir en Toni es Saig i na Tònia de la Sala , aquests dos per un motiu ben especial , el Xè aniversari d`en Toni . Que una vegada realitzat el pregó de festes va ser cridat per le President de l`AVV de LLucmaçanes per a lliurar-li una medalla en la qual posa , " 10 anys de servei al poble " Llucmaçanes 2001-2011.
Una vegada realitzat el pregó i el llucmaçaner/a de s`any que a n`aquest cas va caure sobre na Maria Antonia de sa botiga , els gegants es va situar a cada costat de la plaça i van realitzar el primer ball de les festes .
Ara vos adjuntem la crònica de l`acte del pregó que ha sortit al diari Menorca :

Llucmaçanes va encetar ahir el programa de les festes patronals de Sant Gaietà, amb la proclamació de Maria Antònia Pons Triay com a Llucmaçanera de s’Any.

Per la seva part, la doctora de medicina naturista Marie Julie Roy-Sibbe va pronunciar el pregó de les festes, en una vetlada que va congregar al pla de l’església a més de 200 persones, entre elles el president del Consell insular, Santiago Tadeo, la batlessa de Maó Águeda Reynés i diferents consellers i regidors.

El fabioler Sergi Olvera, que participarà en la qualcada del dissabte de les festes de Sant Gaietà, va ser l’encarregat de sonar el primer toc de fabiol, un moment especialment emotiu que anuncia la proximitat dels dies majors de les festes patronals. Per la seva part, el president de l’Associació de Veïns de Llucmaçanes,

Xavi Janer, va presentar a la pregonera d’enguany, una persona que fa uns anys va fixar la seva residència en aquesta casolania. En efecte, la doctora de medicina naturista Marie Julie Roy-Sibbe va oferir als presents la visió sobre Llucmaçanes i la seva gent d’una persona vinguda de fora.
En toni es saig
Posteriorment, va tenir lloc un emotiu acte lligat a un dels personatges vinculats amb la festa, com són els gegants de Llucmaçanes. En aquesta ocasió, el protagonista va ser el gegant en Toni es saig, al qual se li va lliurar una medalla commemorativa per haver celebrat el seu 10è aniversari.

Aquesta vetlada també va incloure el tradicional reconeixement popular a una de les persones que s’ha caracteritzat pel seu compromís amb la comunitat, amb la concessió de la distinció de Llucmaçaner de s’Any. La persona elegida va ser Maria Antònia Pons Triay, que durant molts anys ha regentat la única botiga de la casolania i que el passat mes de novembre va tancar les portes per jubilació.
Finalment, el grup de gospel Moments a cor, dirigit per Anabel Villalonga, va oferir una actuació musical per cloure una vetlada plena d’emocions i records