Cercar en aquest blog

dilluns, 22 d’agost del 2011

Festes de Sant Llorenç i Sant Climent 2011

Bones amics/gues després d`unes setmanes intenses , degut a Sant Gaietà i Sant LLorenç tornem a fer una publicació per parlar de la sortida dels nostres gegants a les festes d`Alaior .
En primer lloc dir que una vegada passades les festes d`estiu farem una cronica més detallada de les festes de Sant Gaietà , però degut a que l`estiu avança i no espera a ningú al dia d`avui ens trobem amb 2 festes més a l`esquena, les de Sant Llorenç d`Alaior i les de Sant Climent.




Avui farem unn petit resum amb escrits , fotos i videos de les diferents jornades , per que pogueu saber com van anar .



En primer lloc hem de parlar de les festes de Sant Llorenç , poc dies despres de Sant Gaietà l`avi s`àvia , en Toni i na Tònia , van partir direcció a Alaior , per viure de ben aprop les festes . Hi ha que dir que degut a la pròximitat de les festes de Llucmaçanes i Alaior els nostres gegants sols van participar a la desfilada de carrosses , però alguns dels nostres geganters van ajudar a la colla amfitriona per portar en Llorenç i na Eulàlia , que enguany estaven d`enhorabona , per la restauració dels seus inseparables amics la comparsa de capgrossos que semblaven nous.



El dissabte a les 12:30 hi havia una recepció a l`ajuntament ,per fer entrega dels records de les festes a totes les colles participants , on la batlessa va aprofitar per donar la benvinguda a la colla de Molins de Rei convidada d`honor de les festes d`enguany.



A les 16:45 estava previst l`inici del passacarrers del dissabte de festes , en el qual van participar els gegants i capgrosos d`Alaior , els gegants de MOlins de Rei (Bernat i Candelera) , els gegants de´Sant Lluís , els de Maó i en Yurka d`es Cami d`Es Castell.



El recorregut va durar una hora i un quart , destacant l`alta participació de public.



El dia següent , la diana va sortir a les 9 h amb en Llorenç , na Eulàlia , la comparsa de capgrosos i els gegants de Molins de Rei.



Per la nit , els nostres gegants ja ben descansats , van sortir de l`antiga esglèsia de Sant Diego , per acompanyar a la resta de figures fins dalt Sant Pere Nou , lloc on van esperar l`arribada de les carroses .
La comitiva estava encapçalada per en Llorenç i na Eulàlia , seguits per els gegants de Molins , els gegants de Maó , els gegants de sa casa d`es poble de Maó , i en Yurka . Després venien els 4 gegants llucmaçaners acompanyats per la seva agrupació musical . Tota la delegació llucmaçanera va ser aplaudida en tot moment , degut als alegres balls realitzats per els diferents carrers centrics del poble d`Alaior.


Una vegada acabada la desfilada , els gegants van tornar a pujar junt amb totes les comprases de les carroses fins arribar a l`antiga esglèsia on els gegants es van despedir de Sant LLorenç 2011.


Just uns dies després els nostres protagonistes marxarien cap a Sant Lluís , mentres en Joan , na Rita i en Tòfol es preparaven per sortir a les festes de Sant Climent 2011 , i aixì va ser com dissabte passat a les 18:15 hores els nostres gegants i els gegants de Maó i els de sa casa d`es Poble de Maó , van realitzar un curt passacarrers per el poble de Sant Climent.

Aquesta setmana hi ha festa a Ferreries i Sant Lluís , però no serà fins dissabte que els nostres gegants faran la seva tradicional passetjada de les festes de Sant Lluís.