Cercar en aquest blog

dijous, 12 d’agost del 2010

Diana d`es Dia de sa Festa de Sant Gaietà 2010

Benvolguts amics/gues dels nostres gegants , la nostra publicació d`avui farà referència a sa diana d`es dia de sa festa , en la qual surten a passetjar en Joan , na Rita i en Tòfol , acompanyats per els nostres amics la banda de cornetes i tambors de Dalt Sant Joan.
Tots junts van ser els encarregats d`avisar que sa festa tornava a començar.
Sa diana és es passacarrers més llarg que es realitza a Llucmaçanes , i amb un temps ben determinat , hi ha una hora justa per fer sa volta , les primeres notes musicals sonen a les 9 en punt del matí , i els gegants parteixen cap el carrer Nou ( antigament els gegants i pasaven sempre , però desde l`any 2004 ja no i pasen ni el dissabte ni el diumenge fosquet , degut al transit de cotxes), llavors es dirigeixen al camí d`es Fasser , carrer Malbuger , carrer sa font , camí de baix , llavors carrer sa font , carrer Malbuger i de nou sa Plaça.
Bastanta va ser la gent que va voler acompanyar els gegants durant els primers instants de la festa , en Tòfol enpaitava els fiellets i filletes que amb cara de son es van atracar a veurel . En Joan i na Rita roda que te roda , van anar fent sa volteta sense parar ni un moment , ja que el temps és molt just.
A n`es Camí de baix la comitiva va fer una petita toradeta per carregar forces , i llavors de nou cap a sa plaça on van entrar ben alegres ,ballant per tota sa plaça , una ballada final , en Tòfol es va retirar , i en Joan i na Rita es van posar un a cada costat de sa porta de s`esglesia per presidir sa plaça en es primer toc de fabiol.
Una vegada realitzat el replec , els gegants van ser guardats per reposar fins el capvespre.