Cercar en aquest blog

dijous, 7 de gener del 2010

Gran arribada dels Reis Mags

Bones amics/gues , avui desvelam perfí la sorpresa que s`estava amagant durant els darrers mesos , la participació de la nostra colla juntament amb els geganters de Maó a la desfilada de carroses , que dona la benvinguda a ses magestats .

Però aquesta participació era una mica especial , ja que els gegants no anirien vestits normals ni molt menys, ja que ells mateixos representarien els propis Reis Mags .

En Tomeu de Maó representava el Rei Melcior , en Martí d`Es Mercadal va agafar el paper del Rei Baltassar, i la nostra colla tenia la representació del Rei Gaspar , (rei roig) que en un inici tenia que ser el nostre Joan , però al final per causes de conservació intacte de la imatge d`en Joan , es va valorar la posibilitat de crear un vertader Gaspar i així ha estat , la nostra colla va aportar el Rei Gaspar , que ha estat realitzat per els propis membres de la colla .
Els vestits dels tres Reis van ser confeccionats per na Paz Barceló i na Teresa Gardés , dues modistes d`Es Castell i els diferents accesoris com són les corones o les copes van ser elaborats per les dues colles . Les previsions meteorològiques , no eren massa bones per la nit del dissabte de reis , però els gegants estaven apunt , quan es van portar ja cap a la part baixa de sa costa de ses voltes , per esperar el tret d`inici , va començar a poliscar , però la cavalgata estava apunt i poc despres , va parar i els tres gegants van començar el seu recorregut per sa costa de ses voltes , portal de Mar, plaça constitució , carrer Sant Roc , plaça bastió , carrer doctor Orfila , fins s`esplanada , on ja es donaba per finalitzada la desfilada de carroses.Durant tot el recorregut , els gegants no van parar de ballar , a un ritma suau , ja que representaven tres monarques màgics , molta era la gent que ens donava l`henorabona als dos grups , ja que el conjunt dels 3 gegants feien un gran paper , eran la novetat de la cavalgata i així va ser tota una novetat per el públic asisten.

A sa plaça de s`Ajuntament , els gegants van ballar davant les camares d`IB3 que retransmitien en directa per a totes les illes , la cavalcada de Maó.

Sols falta dir que l`experiencia va ser molt positiva , ja que la resposta del públic cap els gegants va ser molt bona , i això és motiu de satisfacció per els dos grups.


Ja hem donat el tret de sortida amb materia de gegants de l`any 2010, un bon començament que segur que anirà a més.

Fins la pròxima amics.
Videos de la jornada: