Cercar en aquest blog

dijous, 28 de gener del 2010

Just una setmana per donar la benvinguda al CARNAVAL 2010


Bones amics i amigues d`aquest blog , just falta una setmana per que Llucmaçanes torni a bullir en la festa del Carnaval .
Dia 6 de febrer serà el gran dia en que el poble s`omplirà d`alegria i disbauxa , apartir de les 17h per rebre la festa més loca de l`any , "el Carnaval ".
Com bé sabeu , el nostre petit poble disposa d`una part de la imatgeria popular , que sols surt durant aquestes dates , i que arran del seu gran èxit , han provocat que el poble de Llucmaçanes tengui la seva propia desfilada , en la qual els nostres estimats gegants en són els principals protagonistes.
Hi ha que dir que són unes peces úniques en el seu estil a la nostra comunitat autónoma , ells són els gegants de Carnaval , on es poden trobar els grans Reis de la festa de la disbauxa , ell amb un posat de governant , però a la vegada amb cara d`alegria i diversió ,que es diu el Rei Bernat , llavors la seva gran parella és sa Reina Pili , una reina molt alocada , que té un bons pits i cul que son l`alegria de petits i grans , amb una cara expresiva de locura. Ells van ser els primers integrants de la comparsa de Carnaval , estrenats durant la rua de Carnaval de Maó l`any 2003.
Després tenim l`arribada de na Xisca i na Gorguina , la primera és la criada dels reis , que és l`encarregada d`espolsar a tothom , aixó sí ella és ben salerosa .
Llavors tenim sa Bruixa Gorguina , que és un personatge ben alocat , la llengua fora , una rata sobre el seu hombro , els ulls cada un mirant un per amunt, un per avall, i al igual que la reina i na Xisca les mans boges estrenades durant el Carnaval 2004 a Alaior.
L`últim integrant del grup , el bufó de la comitiva reial , en Xim , un alegre bufó que fa somriure a tots els presents , amb la seva cara xistosa , que va ser estrenat durant el Carnaval 2005 a Maó.
L`any passat Llucmaçanes va viure la seva primera rua amb els gegants com a principals protagonistes de la festa , i aquest any repetim , esperem que Sant Pere ens deixi un bon dia per poder gaudir d`una gran festa.

Aqui vos deixem uns videos d`alguns moments dels nostres gegants carnavalers dels darrers anys: