Cercar en aquest blog

dijous, 8 de gener del 2009

La salutació de l`Alcalde de Maó

En el programa de festes de Sant Gaietà 2008 ( com cada any ) trobem la salutació de l`Alcalde cap al poble de Llucmaçanes , en la qual aquest any va fer una petita menció sobre la nostra colla i els nostres gegants.


Diu així:


"Els grans esdeveniments solen ser els fets que ens fan notar el pas del temps. Les festes, sens dubte , formen part d`aquesta categoria , que ens recorda el compliment d`un cicle . Ha transcorregut , en efecte , un any complet i ja tornen a ser aquí els dies joiosos de les festes que dedicam a Sant Gaietà .Són les primeres festes importants del calendari d`estiu que es celebren al municipi de Maó i resulten , per açó mateix , un fabulós punt de trobada.





Sempre he cregut que les festes- que ben mereixen els pobles feiners com el nostre- ens aporten l`especial ocasió de fer una aturada i donar el màxim de protagonisme a les hores de diversió i bulla sana.


Festes que ens donen l`oportunitat de confraternitzar amb aquells que són molt a prop i moltes vegades , entre presses i corregudes , no veiem tant com voldríem.





Les festes són tan necessàries , i els residents al nucli de Llucmaçanes han demostrat any rera any la seva gran capacitat d`expressar un esperit festiu , molt de planyer i entranyable , cada vegada més expansiu . Només per aquest esperit , com a resultat d`aquesta empenta , ens podem explicar , que per exemple , que un nucli petit com Llucmaçanes disposi avui d`una colla de gegants , que ben bé podria causar l`enveja de molts de pobles amb tradició gegantera.

No voldria passar per alt la menció obligada de reconeixement a l`Associació de Veïns de Llucmaçanes , que enguany ha complert els primers 30 anys d`existència . Les agrupacions de veïns són interlocutors imprescindibles per canalitzar davant les administracions les inquihetuds de zones , nuclis o barriades , i també per donar una cohesió convenient als col.lectius veïnals .Entre tots i amb bones , hem de fer feina per progressar sempre i en tots els aspectes . A tots , idò , enhorabona!





Ja per acabar , sí que vull posar l`accent sobre un fet molt concret , d`aquests que sempre voldríem poder presentar . Em referesc a la nova banda de música que acaba d`estrenar l`Associació Musical de Maó, que debutarà amb el jaleo justament a Llucmaçanes. No tenc cap dubte que tindrà entre vosaltres la bona acollida que sempre mereix un projecte col·lectiu il·lusionant i que , tanmateix , fa renéixer una tradició musical molt nostra. Esperam sentir la millor sintonia per unes festes que , entre tots , farem esplèndides .


Bones festes a tothom !


Arturo Bagur Mercadal


Alcalde de Maó."