Cercar en aquest blog

dijous, 2 d’octubre del 2008

Resum d`estiu "Festa d`es camí d`es castell Maó"




Després de la sortida al poble d`es Migjorn Gran , els nostres gegants van estar unes setmanetes de descans , arribem a un cap de setmana ben complert .


Començam dia 29 d`agost , les festes de la Mare de Déu de Gràcia estan apunt de començar i les festes de barriada són el preludi de la gran festa que es realitzarà el proper cap de setmana .


La primera festa és la que organitza l`associació de comerciants d`es camí d`es castell . És una festa en la qual fa bastants anys que participem .


Els gegants que es van desplaçar a la festa van ser , en Quicus i na Quica i n`Abu Umar i sa Princesa ,acompanyats per els nostres músics . També van estar presents els gegants d`IBAS , portats per la colla de Maó , el gegant Mimo de la colla Queta de Maó i un nou gegant que s`estrenava aquella mateixa tarda , en "Yurca" un homenatge a un veí del barri , el qual fa molts anys que participa i organitza actes en dit carrer.


Apart dels gegants , van acudir també el grup de majorets d`es Castell i la banda de cornetes i tambors de dalt sant Joan.





A les 19 hores tots els gegants es van posar al mig del carrer i la festa va començar , tots van acompanyar en "Yurca" , el nou gegant fins el final del carrer , on es va presentar . Tots els gegants van fer un passadis i va apareixer davant la sorpresa de l`homenatjat.



En Yurca de carn i òssos es va emocionar , i va donar les gràcies a tots els veïns que van participar en la construcció del nou gegant .



Hi ha que dir que en "Yurca" es una gran persona que sempre a demostrat la seva estima cap a la nostre colla i sempre ha treballat per els fiets i fietes del barri i part de la ciutat , per tant va ser un homenatge ben merescut .


Una vegada es va presentar el gegant nou , la resta de gegants i la comitiva va seguir en direcció cap a la part alta del cami d`es castell , en arribar a la plaça del princep , era ja el final de la festa ,on es van realitzar uns balls i es va donar per acabada , la participació dels gegants .


Llavors els gegants van tornar cap al local per a preparar-los per anar a les festes de Sant Lluis , mentres es sentia pels carrers ,la música dels gegants de l`Ajuntament de Maó que baixaven per a ser pujats als balcons de l`Ajuntament d`on presidirien totes les festes.


Video: