Cercar en aquest blog

dijous, 2 d’octubre del 2008

Resum d`estiu Festes de Sant Lluis 2008









En menys de 24 hores tornem al carrer i és que després de la sortida per Maó , al mateix temps , es realitzava el pregó de festes del poble de Sant Lluis , on sempre ens hem sentit com a casa nostre . Hi ha que dir que desde la creació de la nostre colla sols hem faltat un any a aquestes festes .


Dia 30 d`agost a mitjan matí acabem de portar gegants cap a Sant Lluis , en aquell moment els gegants que anaven a sortir eren , l`avi i s`àvia , es saig i na Tònia el dissabte de festes , i en Quicus i na Quica junt amb els que sortien dissabte , desfilarien amb les carroses el diumenge per la nit .







Vam quedar a les 16 h a can Bernadí , per anar a treure els gegants i partir cap as Pla de sa creu , on ens esperaven en Lluis i na Maria, na Tecla amb en Doraemon gegants del poble de Sant Lluis , els gegants de Sant Joan despi , el gegant Mimo de la colla Queta , i en Martí i na Maria d`es Mercadal i en Miquelet es salero , portats per la colla de Maó.


Els gegants de Sant Lluis obrien el passacarrers i nosaltres el tancavem acompanyats per la banda de música d´es Migjorn Gran .


Els gegants feien unes bones ballades , tot anava benisim però un fet va marcar part del passacarrers , i és que s`àvia Aguedet va tropissar i va caure , mesquina .

Els geganters van alçar la geganta una vegada ja vist que el geganter estava bé i no s`havia fet res , una vegada alçada, vam poder veure que el nas de la geganta s`havia rebentat , i part del front també es va veure afectada per la caiguda.







Després de fer una petita" reunió " d`urgència alla al mig del carrer , per si la parella d`avis es retiraven del passacarrers o si seguia , els membres de la colla van decidir que s`àvia podia acabar la volta ja que la caiguda no havia afectat a l`estructura interior , i que la geganta tampoc s`havia desfigurat tant com per a retirar-la a mitjan passacarrers.







Doncs "the show must go on" i s`àvia va seguir ballant tan marxosa com sempre . Varies van ser les persones que s`interesaven per s`àvia , ja que molta és la gent que estima aquests personatges i les festes menorquines no serien el mateix sense la seva presencia , però ella balla que balla , sa festa tenia que continuar , i ella no se la volia perdre .




Aquest any el passacarrers va ser un carrer més llarg , el de sant parroquet , i llavors ja vam enfilar el cós cap as Pla de sa creu de nou per a finaltzar amb un ball .







Llavors els nostres gegants van tornar cap a can Bernadí , i es va desvestir s`àvia Aguedet , ja que els avis havien acabat la seva participació a les festes de Sant Lluis del 2008 i l`avi no sortiria sol sense la seva dona estimada.






La geganta va ser portada cap a Llucmaçanes per a començar aquella mateixa nit la seva rehabilitació i posterior restauració , per a poder sortir a les Festes de Maó que eren la setmana següent.


Ja tenim que degut a la caiguda de s`àvia hi havia que fer un canvi de gegants , els que sortirien a la desfilada de carroses serien en Joan i na Rita en lloc dels avis.


Dia 31 a les 7h del matí mentres la brigada netetjava els carrers de la població els membres de la colla van potar els gegants i mentres uns montaven gegants altres van ajudar a la colla de Sant Lluis a portar en Lluis i na Maria a la seva tradicional sortida de la diana a les 8h .








Una vegada acabada els membres que van anar a la diana van anar a ajudar a acabar de vestir els gegants i vam portar també en Tòfol el capgròs .





Per la capvespre a les 19 h va ser l`hora de trobada per a tots els geganters , alla dins hi havia l`avi Perico amb tots els gegants que li feien companyia , llavors vam posar faixes i a treure gegants per a partir cap es molí , d`on estava programada la sortida de la desfilada.




A tota la comitiva del dissabte de festes i apart de les incorporacions dels gegants pagesos , d`en Quicus i na Quica i d`en Tòfol , també van venir els gegants d`IBAS portats per la colla de Maó i en Xec d`es Castell.




La colla d`Alaior no participaria amb els seus gegants però aportaria la música per els nostres gegants.

Així quan les carroses ja es trobaven apunt els gegants comencen a partir , encapçalen la desfilada els gegants amfitrions , llavors els de Sant Joan d`espi , la nostre colla , els grallers d`Alaior , la colla Queta , els representants d`es Castell , i per últim la colla de Maó portant els gegants d`es Mercadal i els d`IBAS i en Miquelet es salero.





Una desfilada en la qual els nostres gegants no van parar ni un moment de ballar , en Tòfol fent de les seves , que al.lota wapa que veia o la treia a ballar o la perseguia pel carrer.El nou membre de la colla va ser un dels protagonistes de la nit , repartia caramels i tirava paperines, i els gegants com sempre destacant per les seves grans voltes en les quals es sentia un, ohhhhhhhhh¡ .






Una vegada la desfilada va arribar a la rotonda de la Pau , els gegants van descançar fins que les carroses van tornar estar apunt per a pujar el cós de nou. Aquesta vegada en Quicus , na Quica i en Tòfol ja quedarien guardats , i sols pujarien els 4 gegants amb la resta de figures .


Llavors l`Ajuntament ens va oferir una picada i un record per a cada una de les colles i va agrair la participació i col.laboració amb les festes de Sant Lluis 2008.









Fotografia de grup, entre les colles d`Alaior i Llucmaçanes , gràcies amics.

Una vegada acabades les festes de Sant Lluis la colla es va dedicar plenament en la recuperació de s`àvia Aguedet , per que pogués sortir per la Mare de Déu de Gràcia , festes patronals de la ciutat de Maó.

videos:





Dissabte:




http://mx.youtube.com/watch?v=ee_ax8_x5yM&feature=related

http://mx.youtube.com/watch?v=oYffahRz0TE



Desfilada de carroses:



http://mx.youtube.com/watch?v=wUxzjz7i0ys&feature=related





http://mx.youtube.com/watch?v=LZQtnqytlnw&feature=related