Cercar en aquest blog

dissabte, 4 d’octubre del 2008

Resum d`estiu Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2008


Apreciats amics dels gegants ,després de relatar les pasades festes de Sant Lluis 2008 , que llevat de la caiguda de s`àvia , tot va sortir molt b i els geganters van xalar molt , ja arribem a les festes patronals de la ciutat de Maó.



Va ser una setmana intensa , ja que hi havia que trasladar els gegants que van sortir a Sant Lluis i restaurar s`àvia , deixant-la com si res hagués passat .

L`encarregat de tornar-la a deixar com abans , va ser el seu propi pare que després de 15 anys , seria l`encarregat de reconstruir el nas de la geganta i part del front i junt amb el seu fill ,constructor d`altres dels gegants del nostre poble , la van deixar com si res hagués passat .

Hi ha que dir que molta va ser la gent que va demanar per s`àvia , molts eren els fiets del poble que anaven a la casa del constructor per anar veien la evolució de la geganta i la seva recuperació , i és que els gegants de Llucmaçanes ja no són qualsevol figura , són unes figures molt estimades per la gent dels diferents pobles de Menorca.



Una anecdota va ser , quan una mare es va posar en contacte amb membres de la colla , ja que ella i el seu fill havien presenciat la aparatosa caiguda de s`àvia , i el fiet no parava de plorar i de preguntar si`s`avia encara tenia "pupa" , no sabeu l`alegria que va tenir el fiet quan va saber que s`àvia estava recuperada i que la podria veure ballar per les festes de Maó .¨
És així com dins d`una tragedia també podem trobar l`estimació d`un poble per els seus gegants.
Una vegada s`àvia Aguedet recuperada va arribar l`hora de preparar les festes , dia 6 al matí vam vestir la geganta i preparar la resta de gegants per a la nit del pregó , però abans teniem un altre compromis amb els veïns del carrer de gràcia de Maó .

Els gegants van acudir a la festa del barri , ells van ser , en Toni es Saig , na Tònia de la sala , na Xisca i en Tòfol el capgros.



Acompanyats per la banda de cornetes i tambors de dalt Sant Joan van ballar per la barriada , ens van donar una bereneta i una placa de record .



Llavors tots es van dirigir cap al local de l`AVV de l`avinguda de Menorca , on estaven la resta de gegants , i preparar-se tots junts per a baixar al pregó de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2008 .




Video:

http://mx.youtube.com/watch?v=-AX5GAKL5qk


Pròxima actualització : Pregó de festes de Maó