Cercar en aquest blog

dilluns, 31 d’agost del 2009

Festes de Sant Lluís 2009

Bones amics i amigues dels nostres gegants , a la nostra publicació d`avui farem un petit resum de les festes patronals de Sant Lluis .


Els nostres gegants van arribar el passat dijous al poble , per aquesta ocasió la delegació que representaria el nostra estimat poble , serien els tan estimats per els santlluisers , l`avi Perico i s`àvia Aguedet , uns altres gegants que també tenen bastant a veure amb el poble de Sant LLuís són en Toni es Saig i na Tònia de la sala , que com ja sabeu , és un homnenatge a n`Antonia Gomila , uns altres que també han volgut gaudir de sa festa han estat en Quicus i na Quica , que van ser els primers gegants que van anar convidats a les festes de Sant Lluís , per acompanyar en Lluís i na Maria l`any 1991 i que l`any 1998 serien nomenats padrins de na Tecla .

Un altre dels nostres personatges que tampoc es volia perdre aquestes festes , va ser en Tòfol , que com sempre va causar les rialles de molta gent .
Bonu ja tenim es dissabte de festes (29) aquell dia els gegants que sortirien serien , encapçalant la comitiva els representants del poble de Sant Lluís , en Lluís , na Maria , na Tecla i en Doraemon , juntament amb els capgrossos, tots ells ballant amb el seu grup de grallers , els seguien els xerimiers i el grup de ball de bot de Pollença , llavors teniem en Toni i na Tònia i els nostres Avis que anaven juntament amb la banda de Música d`es Migjorn Gran que tancava la comitiva gegant .

El recorregut va ser el mateix de l`any passat , amb la tipica aturada davant es grup de "sa Vessa mos fot " l`hora de sortida va ser les 16:45 i es va arribar a les 19 :15h a nes Pla de sa Creu .
Molta era sa ballera que tenien els nostres gegants , que en cap moment van parar de ballar , qui ho havia de dir que uns lavis podien ser tan marxossos.

Una vegada acabada la volta , la colla de Sant Lluís ens tenia una berenta preparada amb un poc de refescs , cosa que va ser molt d`agraïr .


Dia 30 es dia gran de la festa ,a les 8h estava programada la sortida de la diana, els encarregats de despertar a la gent van ser , la banda de Soldà de Pollença , els gegants de Sant Lluís , i els xerimiers de Pollença .
El recorregut va ser quasi el mateix del dia anterior , amb un ambient de festa , però a la vegada amb la tranquilitat del matí.

Una vegada acabat el recorregut , un ball a sa plaça i cap a descansar que encara quedava una de les sortides més cansades per els geganters i músics , la gran desfilada de carrosses.



Ja a les 19 :45 h els nostres geganters començaven a arribar , per aquella nit sortien totes les figures desplaçades fins a Sant lluis nomenades anteriorment , peró a la colla amfitriona i a la nostra , també si van afegir els grallers i geganters d`es Castell portant en Xec , i la colla de geganters de Maó , amb en Tomeu , Guida gegants de Maó , en Pere i na Gràcia d`IBAS ,en Miquelet es Salero i el gegant Olimpic.
La col.locació va ser :
Sant Lluis, Es Castell, Maó i Llucmaçanes .
El tret de sortida va ser amb bastanta puntualitat , a les 20:35 h es va donar inicia a la desfilada ,hi ha que dir que la nostra colla va anar acompanyada per la Banda Municipal de Música d`Alcúdia . Aquesta agrupació vinguda desde Mallorca , va fer que els nostres gegants no toresin de ballar en cap moment de la desfilada amb els corresponents aplaudiments del públic assistent.
La desfilada va tenir una durada de uns 80 minuts , tot i que la distancia entre les carroses , van ser la nota negativa de la vetllada , que van fer que l`espera a la plaça de les Micoles fos d`una hora , per poder tornar a començar la desfilada.
Tot i aixó podem dir que les festes de Sant Lluís han estat un èxit , i sols falta dir que fins l`any que ve!!!!
Ara ja contam els dies per començar les festes de La Mare de Déu de Gràcia 2009 , en les quals els nostres gegants tenen molta feina.