Cercar en aquest blog

divendres, 3 de maig de 2013

La cosa es mou !

Benvolguts amics i seguidors d`aquest blog , després de temps sense noves publicacions , tornem a ser aquí , i és que a l`hivern tot i que no ho sembli els gegants estàn actius però d`altre manera.
El passat dia 19 de Març dia de Sant Josep, na Xisca va fer una visita a l`escola Sant Josep de Maó , que cel.lebrava la festivitat del seu patró . Els fillets van gaudir dels balls de la geganta i també van poder entrar dins i coneixer de ben aprop com és un gegant del seu interior.
Hi ha que dir que les visites a les escoles son sempre un gust!

Ara ja ha passat la setmana santa, i hem donat la benvinguda a la primavera 2013, en l`actualitat podem dir que els gegants estan en plena preparació , s`estan restaurant els cossos de l`Avi Perico i s`àvia Aguedet  que d`aqui un anyet ja fan 20 anys , també s`ha tingut que restaurar l`aixada d`en Joan , i en l`actualitat s`esta posant apunt a na Tònia de la Sala que va patir uns desperfectes  durant el passat estiu , però no hi ha que passar pena que ja està en perfecte estat!
Això són entre d`altres , que encara no desvelarem , algunes de les actuacions realitzades o en procés a la nostra familia gegantera.

Ara ha arribat el mes de Maig , un mes que ens porta molts records  com va ser la pujada al Toro a peu del 2007 , o l`entrega dalt del toro de les medalles de la Mare de Déu l`any 2008, i mira per on aquest any fa 5 anys d`aquest fet i en Joan i na Rita tornen al Toro , i aquesta vegada la fan més grossa! conseguint el permis per entrar al temple de la Mare de Déu del Toro, on es realitzarà  un ball solemne en el seu  honor  , a toc de fabiol i tambor interpretant la melodia tradicional el "ball d`es cossil".

Seguidament la geganta Rita farà entrega a la Mare de Déu d`un ram de flors naturals que lluirà durant tota la pujada.
Però nem per parts!
Dia 4 fira a Es Mercadal
Primer ens trobem al dissabte dia 4 de maig , en Joan i na Rita realitzaràn un passacarrers per es Mercadal a les 17:30 h sortint de l`Ajuntament  , voltant tot el poble per arribar al recinta firal d`Es Mercadal.
DIUMENGE 5 DE MAIG PUJADA A PEU AL TORO
Els gegants sortiran de l`esglesia d`es Mercadal a les 9:20 h junt amb la Banda d`Alaior , recorreran el centre del poble i es dirigiran cap el peu del Toro , allà sols geganters i gegants pujaran , el públic per motius de seguritat no ens podrà acompanyar en la pujada cap`el cim allà  la banda ens tornarà a esperar per fer una gran arribada  a la qual convidem a la gent a participar de l`ambient festiu . L`hora prevista d`arribada serà apartir de les 10:15h , els gegants arribaran ballant i faran la seva entrada al recinte del santuari. Seguidament entraran al temple del punt més alt de l`illa i amb màxima solemnitat es dirigiran a l`altar major on pujaran ben enfront de la Mare de Déu del Toro i realitzaran el ball a toc de fabiol i tambor.
Seguidament es farà l`ofrena floral a la patrona i es donarà per finalitzada l`actuació.

En breu seguirem amb més sortides!
Vos esperem dalt el Toro!