Cercar en aquest blog

diumenge, 10 de febrer del 2013

CARNAVAL 2013 " 10 ANYS DE GEGANTS DE CARNAVAL"


Benvinguts amics dels gegants:

 Aquest cap de setmana s´ha viscut a gairebé tots els pobles de Menorca les festes més loques de l´any, és a dir el Carnaval.

 Quasi tots els pobles han organitzat actes per a poder gaudir de la festa, una festa en que hi pot haver de tot i molt, pels carrers s´han pogut veure indis, pirates, vaquers, monstres, i inclús personatges televisius.
Per a nosaltres ha estat molt especial, ja que la Comitiva Reial del Carnaval ha celebrat el seu desè aniversari, i va ser de la forma que tocava, tornant a sortir als carrers en aquest cas, de Maó i Sant Lluís.
Primerament ahir dissabte, la Nostra Comitiva va sortir del seu local per dirigir-se cap a l´Esplanada de Maó i així encapçalar la Rua de Carnaval,allà les carrosses i comparses ja esperaven impacientment el tret de sortida, que poc després de les vuit i mitja del vespre van començar a desfilar pels carrers de Ses Moreres, Costa de Sa Plaça, Plaça de la Constitució, on hi havia les autoritats als balcons de l´Ajuntament, girant cap al Pont de Sant Roc, Plaça Bastió, per tornar a voltar cap a l´Ajuntament, els nostres gegants acompanyats per la Banda de Música de Maó que ens interpretava alegres peces festives, no aturaven de ballar alegremente baix les mirades del públic assistent a aquest acte.



Durant aquesta segona volta, els gegants ja pujarien cap al local a descansar, mentre que els membres de la seva colla anavan a disfrutar de la revetlla o als bars on hi havia ambient carnavalesc.

Avui diumenge, la Nostra comitiva s´ha desplaçat al poble de Sant Lluís, on aquest migdia ha tingut lloc la seva particular Rua de Carnaval, el lloc de concentració a estat l´emblemàtic Molí de Dalt, on a partir de les onze i mitja del matí s´han pogut començar a veure diferents personatges, com notes musicals, peter pan amb un gran vaixell pirata, un grup simpàtic de sevillanes, mariners etc.
Quan han tocat les dotze del migdia, el grup musical Cap de Fibló de Maó ha començat a entonar les seves notes musicals, moment que els gegants han començat a ballar alegrement davant un nombrós públic.
El recorregut ha estat el carrer principal del poble, girant cap a Pere Tuduri i arribant fins al Poliesportiu, allà una actuació  conjunta amb el grup de música ha posat fi a les nostres festes de Carnaval.
Només dir que ara falten dos dies de festa i disbauxa, ja serà dimarts quan en Camestortes arribi al seu final, donant pas així a la Quaresma, el qual el proper dissapte perdrà el seu primer peu, mentre que els nostres grans protagonistes ja descansa al local amb els altres gegants, i la colla comença a preparar ja les properes sortides.