Cercar en aquest blog

divendres, 25 d’abril del 2014

Un mes d`abril ple d`actes i festa!

Les clases dels gegants i gegantes de diferents municipis visiten els nostres gegants!

Bones amics i amigues , estan sent unes setmanes de moltissima activitat per la nostra colla . Primer hem de parlar de les visites realitzades per els alumnes de les escoles , de Sant Lluís , de l`escola mestre Duran d`Alaior ,  i Sant Josep de Maó .
Però primer hi havia que preparar els gegants , per montar una exposició al petit magatzem on es troben guardats tot l`any . Així va ser com es van montar algunes figures , d`altres es van exposar , siguin les mans o alguns complements que destaquen dels nostres estimats gegants. A l`exposició es podien trobar el casc d`en Toni , l`espasa del rei ALfons, la clau d`Abu Umar, els cosos d`en Joan i na Rita , es cap de s`àvia entre altres coses.
També es podien trobar imatges dels principals gegants de Menorca, i com no totes les figures de llucmaçanes amb els seus respectius noms.
Llavors , els fillets van poder coneixer com és un gegant per dins, i com es fa per portar-lo i com es vesteix , una feina molt important que la gent no veu.
Els fillets van poder probar en Kikus i fer.lo ballar , alguns amb molta traça , donant esperança a que el món geganter de Menorca es pugui mantenir molts d`anys!
Les visites van ser el passat dia 14 , 15 i 16 d`Abril de manera molt positiva , i els fillets van poder demanar tot el que van voler sobre els gegants , geganters i les festes de Menorca.

Sant Jordi 2014 a Maó

El passat dia 23 els nostres gegants , van participar a la diada de Sant Jordi a la nostra ciutat de Maó , en un passacarrers organitzat per l`Ajuntament de Maó .
Així va ser com els nostres geganters que van quedar amb ganes de més festa després de Carnaval , van tornar a trobar-se per sortir a ballar , amb 3 de les nostres parelles , en Kikus i na Kika , n`Abu Umar , na  Nura i en Toni es Saig i na Tònia de la Sala.
Hem de destacar que els gegantes van deixar per un dia els seus complements habituals per lluir una rosa de Sant Jordi .
Els 6 gegants i els geganters van partir cap al centre de la ciutat , per estar apunt a les 18 h , allà ens esperaven els amics de la xaranga de Maó qui amb les seves alegres melodies , van fer que els nostres gegants no paresin de ballar!
Així a les 18 h  els gegants i geganters es van posar davant la façana de l`ajuntament per començar el passacarrers, aquest va rodar per el centre de Maó , passant per el carrer Sant Roc , plaça bastió , carrer bastió,  costa de sa plaça , plaça colon, carrer de l`àngel , carrer nou i un ball final a la plaça constitució .
Molta gent va participar de la festa de Sant Jordi, i molts filletsa van ballar amb els nostres gegants!
Una vegada acabada la festa , foto de familia , i entre les al.lotes joves de la colla es va fer un sorteig per repartir les roses que van lluir na Kika , na Nura i na Tònia.

NOVETATS!! 
La nostra colla es viva i evoluciona , i aquest any obrim noves portes a la xarxa ,  estrenem nova página web dissenyada i elaborada per Dani Olives que també a donat una nova imatge a aquest blog, que que ja conta amb més de 19.600 visites , així que aprofitem per donar les gràcies a tots els nostres seguidors dels nostres estimats gegants i geganters. 

http://gegantsdellucmasanes.wix.com/menorca

Esperem que vos agradi!

Video de Sant JOrdi 2014 a Maó