Cercar en aquest blog

dimarts, 29 d’abril del 2014

Trobada Insular de Gegants de Menorca , a Alaior per cel·lebrar els 60 anys dels gegants Llorenç i Eulàlia.


Bones amics i amigues , avui relatarem la que va ser la pasada festa d`aniversari dels gegants d`Alaior , en Llorenç i na Eulàlia que aquest any cel·lebren 60 anys!
Així  la colla gegantera d`Alaior  ha anat organitzant una serie d`actes per cel·lebrar dit aniversari i juntament amb l`Ajuntament d`Alaior van organitzar una trobada de gegants insular , coincidint amb la diada del poble d`Alaior.
Així doncs , després de quasi cinc anys , els principals  gegants  menorquins es tornen a trobar  sense excepcció per ballar tots junts a Alaior.
Fent una mica de recordatori , hem de dir que sols l`any 1993 es van poder veure els gegants de Menorca junts a Alaior , han hagut de passar 20 anys per tornar-se a trobar a Alaior.
Així dia 26 d`Abril  van arribar fins Alaior , els gegants de Maó en Tomeu i na Guida , els gegants d`Es Mercadal , en Martí i na Maria , els gegants d`Es Castell en Jaume i na Roser junt amb els gegantons de la colla d`Es Castell en Homer , na Marge Simpson i  en Xec, el Gegant Yurka amb la seva colla , els gegants d`Alaior en Xoroi i sa Fadrina de Biniadrís , els amfitrions en Llorenç i na Eulàlia , els gegants de Sant Lluís en Lluís i na Maria , que van ser portats per la nostra colla i els nostres estimats Perico i Aguedet , junt amb Abu Umar i na Nura .
Una sorpresa seria l`arribada de dos gegants espontanis , en Joan i en Josep  que pertanyen a una familia del poble per que els fillets puguin jugar i també van fer acte de presencia.
La música de la jornada va arribar per part de la banda d`Alaior i els grallers d`Alaior i Es Castell.
L`acte va començar a les 12 h del migdia , amb una entrada a la plaça constitució , de per tots els carrers , així totes les figures van apareixer de diferents punts per acabar fent un ball conjunt a la plaça. Seguidament es van realitzar uns parlaments per part de l`alcaldesa de la ciutat  Misericordia Sugrañes , destacant la gran lavor que estan realitzant la colla d`Alaior.
Seguidament es va donar el tret de sortida al passacarrers que va discorrer fins a la plaça d`es Ramal i va tornar a la plaça constitució.
Allà els gegants amfitrions es van posar un a cada costat del carrer d`entrada a la plaça i els gegants eren presentats i saludaven a en Llorenç i na Eulàlia. Els primer en fer un ball van ser els gegants de Maó en Tomeu i na Guida , junt amb els nostres 4 gegants que es van desplaçar fins Alaior  els avis Perico i Aguedet i n`Abu Umar i na Nura , amb les alegres melodies de la Banda d`Alaior.
Seguidament van ballar els gegants d`Es Mercadal junt amb Sant Lluís , seguidament van ballar els gegants d`Es Castell i la Colla Yurka, i per acabar el ball dels gegants locals , en Llorenç i na Eulàlia i en Xoroi i sa Fadrina de Biniadrís.
 Una vegada fets els balls i les presentacions , es van fer 2 balls conjnunts i per acabar una gran foto de familia , primer amb les colles i músics i llavors amb tots els fillets d`Alaior.
Per acabar la jornada els geganters i músics van ser convidats a una gran paella  a la zona esportiva , on es van entregar els records de la gran festa .
Video:

Els nostres gegants ja descansen de nou a casa seva, però no tindràn massa temps ja que diumenge tornen a ballar! aquesta vegada  a Es Migjorn Gran!