Cercar en aquest blog

dilluns, 17 de novembre de 2008

Els gegants tenen una visita.

Hola amics/gues dels gegants , després de bastants dies sense actualitzar , avui tornem a fer una publicació .
Els nostres gegants s`han despert per uns dies per a rebre a les filletes i fillets de s`escoleta Margarita Florit de Ciutadella . La veritat és que ens va sorpendre quan vam rebre la telefonada de l`escoleta , sobretot per què era de Ciutadella (un poble que mai ha tingut gegants propis ), això si ,tenien molt clar que volien veure els gegants de Llucmaçanes , i així ha estat .
Avui dia 17 de novembre a les 10:30 h a arribat a sa plaça de Sant Gaietà l`autobus amb els fiets de s`escoleta de Ciutadella que han sigut rebuts per en Joan Pons .El primer que han fet a sigut anar a l`edifici de l`associació de veïns on han berenat i han pogut veure alguns albums fotogràfics , que formen part de l`arxiu de la colla.Una vegada tots ben berenats , arribava el gran moment ,ja que per a molts per no dir tots els fillets , seria el primer cop que veurien un gegant .


Tots han marxat cap l`antic edifici de l`unitat sanitaria del poble , que per festes sol fer funció d`ajuntament, i on tots els gegants solen estar exposats durant les festes patronals en honor a Sant Gaietà.
Dins la sala els esperaven en Joan , na Xisca , na Quica , en Quicus , en Tòfol, els caps de l`Avi Perico i s'Àvia Aguedet i l`espasa i casc d`en Toni es saig .


I tota una filada de fotografies del grup desde la seva creació i totes les figures que representen Llucmaçanes .Una vegada els fiets ja han reaccionat davant la imponent presencia dels gegants , en Joan a començat la explicació de com es vesteix un gegant i com es porta.


El gegant que estava preparat era en Quicus , que una vegada més serviria per fer veure als fiets com és un gegant per dins.


En primer lloc els hi ha ensenyat el cavallet , pero abans tenien que apendre a ballar amb l`esquena recta . Llavors han provat el cavallet sense el cos, una vegada tots han passat per el primer contacte amb el gegant , sa posat el cos del gegant sobre el cavallet davant l`atenta mirada de tots els fillets i filletes.Poc a poc en Quicus ha estat vestit , i una vegada enllestit fiets i mestres han ballat amb ell. Llavors na Xisca no sa pogut aguantar les ganes de ballar , i a començat a donar voltes espolçant als fillets amb el seu plumero.

Una vegada les profesores i fillets han pogut entrar dins els gegants , poder agafar l`espasa d`en Toni , o fins i tot provar-se es casc , a les 12 :30 hores s`han despedit dels gegants , la colla a donat a cada un dels fillets una copia del dibuix realitzat per en "Zaca" per a que el puguin pintar , i també hem regalat a l`escola d`algunes imatges del grup i del dibuix en colors com a record.

Ha sigut una gran experiencia , i els gegants han quedat ben contents , per què el que més els i agrada es veure com somriuen els fillets .Després d`aquesta visita els gegants tornaran a reposar fins nadal , que serà quan tornaran a repartir alegria pels carrers.