Cercar en aquest blog

dimecres, 19 de novembre del 2008

La gran familia de Llucmaçanes

Bones amics/gues avui farem un petit repàs de la vida de la nostra familia. En aquest article podreu veure l`evolució del grup desde el seu naixement , i com s`han anat incorporant els diferents gegants fins avui dia.

Per començar la primera foto de la colla i dels primers gegants , En Kikus i na Kika al 1991, van ser la primera colla gegantera de l`illa de Menorca .

Llavors al 1994 arriberien els nostres estimats l`avi Perico i s'àvia Aguedet que al llarg dels anys , han rebut molts reconeixements per part de la gent , són uns dels gegants més representatius. Imatge del grup l`any 1995 amb els seus quatre gegants , acompanyats dels gegants de Sant Lluís i Maó.La següent figura que es va incorporar va ser sa Princesa al 1999.Al 2001 la colla va presentar el que seria el sisè gegant , en Toni es Saig com homenatge a la Guardia Municipal , en una gran festa .La familia no esperaria gaire a créixer , i durant Sant Gaietà del 2002 , en Toni va rebre la seva parella , na Tònia de la sala , com homenatge a n'Antonia Gomila .L`any 2004 es va recuperar el personatge , que durant uns anys va ser el 3r gegant de Maó .Aquest era n`Abu Umar , que va ser el darrer governador àrab de l`illa.


S'ha de dir que durant l`any 2003 apareixerien els primers gegants de carnaval , els Reis del Carnaval , en Bernat i na Pili, llavors al 2004 els seguirien sa Bruixa Gorguina i na Xisca sa criada. Al 2005 la comparsa es voria completada amb la incorporació d`en Xim es bufó .


L`any 2006 van néixer en Joan i na Rita , dos pagesos amb indumentària típica menorquina del segle XVIII.

El 2007 va ser un any molt especial per la nostra colla , ja que vam poder fer realitat , la il.lusió de poder tenir grup de músics propi . Va ser durant les festes de Sant Gaietà , en que la gran familia creixeria amb la incorporació d`uns inseparables amics dels gegants , els MÚSICS!!!!!!!!!Ja per acabar tenim la darrera incorporació en Tòfol , un capgròs que ja és molt conegut i estimat per la gent de Llucmaçanes .