Cercar en aquest blog

dijous, 6 de maig del 2010

Article del Diari Menorca , publicat dia 5 de Maig

Llucmaçanes omple de festa el poble de Santa Maria del Camí


Una trentena de geganters i músics es van desplaçar a mallorca per participar a la IV Trobada de gegants

Ni l’avís de rissaga ni la pluja que queia durant el matí van impedir que els Geganters de Llucmaçanes enamoressin dissabte capvespre tots els que van visitar Santa Maria del Camí a l’illa veïna de Mallorca. L’avi Perico, S’avia Aguedet, en Joan, na Rita i en Tòfol van ser aquesta vegada els elegits per representar el petit poble llucmaçaner a la IV trobada de gegants de Santa Maria del Camí.


La colla, que rebia la invitació per quart any consecutiu, ha pogut finalment participar en aquesta cita que per motius diversos havia quedat pendent. Divendres a la nit, geganters, músics i gegants sortien de Ciutadella davant l’amenaça de tancament del port de ponent amb destí Alcúdia, on van ser rebuts pels membres de la colla de Santa Maria del Camí, organitzadora de l’acte.Dissabte el nucli despertava emboirat i plujós. Tot i les circumstàncies, els membres de la colla de Llucmaçanes, amb molta il·lusió van muntar les seves figures mentre el grup de músics acabava de preparar les peces que durant molts d’anys venen ballant els gegants menorquins. Posteriorment, van ser rebuts per l’alcaldessa del poble qui els va agrair la seva presència i els va donar a conèixer el poble, que van visitar tot seguit. Cap al migdia el grup va compartir un dinar de germanor amb la colla local i amb els grallers d’Espolla, provinents de Catalunya. Un bon plat d’arròs els va donar les forces necessàries per aguantar un intens capvespre de festa.


Ball. La desfilada de gegants va cloure amb cançons menorquines, "Un senyor damunt un ruc" i el "Jaleo"

Afortunadament, el sol va fer acte de presència i els pocs núvols presents al capvespre van permetre que tots els actes es desenvolupessin amb total normalitat. El passacarrers va estar format per un total de 35 gegants provinents dels pobles, d’Inca, Llucmajor, Capdepera, Sa Pobla, Binissalem, Felanitx, Porreres, societat i costums de Campos, Palma ciutat , Son Rapinya (Palma) , Santa Eugènia, Bunyola , Pollença i com no els gegants amfitrions, en Soler el bandejat i na Maria de Coanegra, junt amb diversos grups de xeremies i flabiols, grallers, capgrossos i el grup de músics de la colla menorquina que amb música i ambient va acompanyar els gegants llucmaçaners en tot moment. L’acte va finalitzar amb el ball dels gegants de Santa Maria, els de Llucmaçanes -que van ballar l’Himne de Llucmaçanes interpretat pels músics- i un ball final conjunt amb totes les colles. Els músics de Llucmaçanes van fer molta bulla, i no podien acabar una festa sense fer un bon “Jaleo” o “un senyor damunt un ruc” fent ballar tota una plaça plena a arrebossar de gent i gegants .

En la pròxima publicació , els videos de la festa a Santa Maria del camí .


Pueblos de Illes Balears