Cercar en aquest blog

dilluns, 31 de maig del 2010

Arriben les festes de Primavera 2010

Bones amics/gues i seguidors d`aquest blog , la nostra publicació d`avui és la primera després d`un fet que ha marcat l`inici de la temporada de gegants 2010 .
Fa una setmana ens va deixar per sempre, n`Antoni Pons Melià , un dels nostres fundadors i un seguidor incansable dels nostres gegants.
Fa uns mesos vam fer una publicació la qual estava dedicada a ell , en la que es parlava dels 80 anys de gegants a les festes menorquines , i en Toni era un testimoni directa dels primers gegants que van arribar a les festes del 1929 i també va viure de molt aprop l`arribada d`en Tomeu i na Guida al 1934. Molts anys després es voria relacionat directament amb els nostres gegants com un dels seus màxims fundadors i impulsors.
Els nostres gegants ja s`estan preparant per començar a ballar per carrers i places escampant alegria , la noticia de la falta d`un dels seus fundadors ha marcat aquest inici de temporada , dos sentiments , alegria i tristor estan al pensament tant dels gegants com geganters , però el millor homenatge que es pot realitzar a una persona que va posar tanta ilusió per aquesta colla , es que els gegans tornin a sortir al carrer , i omplir tots els racons de festa , ja que així ho hauria volgut en Meli.
Tot i això els nostres gegants lluiran un llaç negre , en senyal de condol per la perdida d`en Toni Pons Melià .
Una vegada dit això comencem a parlar de festa i gegants , ja arriben es festes de primavera , i com ja és tradició els nostres gegants participaran a les diferents festes que es realitzan a les barriades de Maó , organitzades per les escoletes.
La primera de les festes és aquest proper dissabte , a l`Avinguda de Menorca, organitzada per l`escoleta d`es Passarells.
Fent un poc d`historia , direm que els nostres gegants participen en aquesta festa desde l`any 1993 , han estat els encarregats de fer ballar a fillets i filletes per els dierents carrers d`aquesta barriada de Maó.
Els gegants, seran els encarregats juntament amb els tamborers i cornetistes de Dalt Sant Joan de realitzar el passacarrers.
L`horari de sortida serà a les 17h desde l`escoleta d`es Passarells , amb la duració d`una hora , per acabar de nou al pati de l`escola , on hi haurà jocs infantils , Pinyeta Pinyol ,etc..
En la pròxima publicació ja parlarem de la propera festa de Primavera.

VOS ESPERM A TOTS PER BALLAR AMB ES GEGANTS DISSABTE A SA FESTA DE PRIMAVERA D`ES PASSARELLS!