Cercar en aquest blog

diumenge, 7 de febrer del 2010

CARNAVAL 2010 UN ÈXIT

Llucmaçanes va torna a viure el Carnaval amb molta força. Si l’any passat la iniciativa ja va ser tot un èxit, aquest any la gran participació ha fet que la festa superés la edició anterior.
El poble s’ha omplert de festa per tots els carrers. Els nostres cinc gegants de Carnaval , el Rei Bernat , sa reina Pili , sa bruixa Gorguina , na Xisca sa criada i en Xim es bufó han encapçalat la gran desfilada de disfressats fent de les seves i regalant al públic grans ballades , ells van ser els principals protagonistes de la gran festa de carnaval. Parlant de gegants hi ha que destacar que durant la rua d`ahir sa bruixa Gorguina va estrenar una capa nova , per donar-li més vistositat al seu vestuari .La desfilada va començar a les 17 h as Pla de Sant Gaietà que lluïa com mai ple de banderes de colors i molts globus.
Acompanyava els gegants la banda de cornetistes i tamboriners de Dalt Sant Joan de Maó , que ha animat tota la comitiva al llarg del recorregut. D`aquests en podriem destacar molts: bruixots , princeses , Spaidermans , menorquines , pallasos , vestits d`época i especialment dos ases disfressats d`indis .





El recorregut va ser : Pla de Sant Gaietà , carrer Malbuger , sa Font , camí d`es Fasser ", Malbuger , de nou sa Font , i ja per acabar la rua va enfilar es carrer nou per arribar a n`es Pla .
Un cop la rua ha arribat al Plà, els gegants han satisfet els més petits amb alguns balls a ritme de samba , el tractor amarillo . Llavors els gegants s`han situat a un lloc estrategic per presenciar , com a grans senyors de la festa , l’actuació de l’estrella convidada aquest any: no era altre que en David Cibera , reencarnat per Esteban Martínez, qui ha interpretat algunes de les cançons d’aquest artista.
No hi ha faltat tampoc els sortejos ni els records per als grups participants. La festa s’ha tancat amb un ball dels gegants i de disfressats. La festa, organitzada per l’Associació de Veïns de Llucmaçanes junt amb la nostra col.laboració la colla de geganters de Llucmaçanes ha resultat, un any més, tot un èxit .
En aquests moments el poble ja ha tornat a la seva normalitat i els gegants tornaran a dormir , ja esperant el seu gran moment per el Carnaval 2011. Fins l`any que ve gegants carnavalers !!!!!!!


Imatges cedides per membres de la colla i n`Ignasi Cachot , amic dels nostres gegants.
Videos de la festa Carnavalera de Llucmaçanes 2010