Cercar en aquest blog

dimarts, 16 de febrer del 2010

Tornen temps de repòs.

Avui últim dia de Carnaval , a molts pobles s`ha celebrat l`enterrament d`aquesta festa popular. Aquesta nit en Bernat Figueroa( Alaior) , en Camestortes (Maó), en Carnestoltes ( Es Castell ) , en Canutu ( Es Migjorn Gran), els diferents noms que rep el Carnaval ha sigut enterrat o cremat als diferents pobles menorquins .

Els nostres gegants ja dormen ben tranquilament , esperant impacients l`arribada del Carnaval 2011 , però ara ve una època en que els gegants tornen a reposar esperant ja començar les festes de primavera.

En aquesta época es quan els nostres gegants passan per taller , tot i que ja van passar la revisió a final de temporada , hi ha un parell de coses pendents de passar per la ma de l`artista que cuida tot detall per que els nostres gegants surtin al carrer més polits que mai.

Avui enterram el carnaval , que en el nostre cas , es dir que el Rei Bernat a sigut vençut i ha perdut la seva corona en mans de la Quaresma , o s`àvia Corema , que marcarà les set setmanes que porten camí cap a la setmana santa .

Com bé sabeu a Menorca hi ha un personatge gegantí que representa aquesta vella tradició s`Àvia Corema la 3à geganta de la ciutat de Maó que en aquests moments ja deu haver arribat a la ciutat per presidir desde els balcons de la Sala , les set setmanes de sa Corema , sortitn cada dissabte matí per perdre un peu a una plaça diferent .