Cercar en aquest blog

dissabte, 5 de setembre del 2009

festes de la Mare de Déu de Gràcia 2009, Barriades

Bones amics/gues avui seguim amb les festes majors de la ciutat , si en la darrera publicació parlavem de la festa d`es Cami d`es Castell , avui parlarem de les festes de diferents barriades que han volgut que els nostres gegants participesin amb ells amb un animat passacarrers .
Primer hi ha que dir , que durant tot el matí hem anat repartint les diferents figures per les barriades .
La primera que voria els nostres gegants per el seu carrer , seria sa Plaça Eivissa , que podem dir que va ser una de les primeres en contar amb els nostres gegants per animar la seva festa de veïns , durant l`inici dels anys 90.

Els gegants que han participat en aquesta barriada , han estat en Kikus i na Kika la música , al igual que a la resta de festes d `aquest dia , han estat els nostres amics , la Banda de Dalt Sant Joan , que no ha deixat que els gegants paresin de ballar en cap moment, per els direferents passacarrers .
L`hora de sortida era a les 17h i a les 17 :50 els nostres gegants ja tornaven a ser a la plaça per fer l`últim ball i deixar pas a la següent barriada .
Llavors teniem la festa de Malbuger , en aquesta barriada de la ciutat , els gegants que han desfilat per els seus carrers han estat en Toni es Saig i na Tònia de la Sala , que ben alegres , com ells són han deixat bocabadats amb els seus balls a tots els fillets i no tan fillets que els ha acompanyat per tot el seu recorregut .


El toc d`inici ha vingut a les 18 :20h i amb una hora justa de recorregut hem tornat a la plaça biosfera que esta presidida per el Consell Insular , on ja ens esperava el grup de Pinyeta pinyol.



Seguidament ja trobem la última de les festes de barriada , que realitzaven els Veïns del carrer de Gràcia de Maó , en aquesta festa les figures que han acudit no ha estat altre que na Xisca , que després de molts de mesos de dormir , tenia moltes ganes de ballar i així ha estat , acompanyada d`en Tòfol que també feia de les seves i encalçava algun que altre al.lot .


En aquesta barriada ens hem trobat amb els nostres amics els capgrossos i el gegant Yurka d`es cami d`es Castell que fins i tot ha fet un parell de balls amb na Xisca .


Ella ha ben remanat es pits i a les nou menys quart ja hem partit tots a descansar que ha estat un dia intens , i encara en queden bastants de festa.

Demà dia d`es Pregó , els gegants que aniràn a la festa de celebració del 75è aniversari dels gegants de Maó , seràn l`avi Perico , s`àvia Aguedet , en Joan i na Rita , representant el nostre poble , hi ha que dir que la nostra colla ajudarà a la colla de Maó a portar , en Jaume i na Roser d`Es Castell i en Llorenç i na Eulalia d`Alaior , així que vos esperam a tots a la festa d`aniversari d`en Tomeu i na Guida.