Cercar en aquest blog

diumenge, 28 de setembre del 2008

Resum d`estiu St Llorenç 2008 ( Alaior)

I ara toca Sant Llorenç 2008 , les festes patronals del poble d`Alaior .Un poble que sempre a tingut especial estima per els nostres gegants .


Encara no fèia ni un dia que els nostres gegants havien acabat les nostres festes , i ja partien cap Alaior , les peces que marxarien cap el poble en festes serien , l`avi Perico , s`àvia Aguedet i el recent estrenat Tòfol.


Els dies grans de festes van ser el nou i deu d`agost , el primer acte que vam acudir va ser el dia nou a les 12 h , la recepció de colles per part de l`ajuntament , que es va realitzar al saló de plens .


Llavors venia l`hora de tornar a treure gegants al carrer , la colla haviem quedat a les 16 h per a treure els gegants avis i partir cap es carrer major fins davant l`ajuntament.


Allà ens esperaven en Llorenç i na Eulalia els gegants d`Alaior que començaven a sortir de la casa consistorial per encapçalar el passacarrers del dissabte de festes.


Els seguien els gegants de Girona , convidats especials del 2008 , la nostre colla amb l`avi Perico i s`àvia Aguedet , na Tecla i en Doraemon de Sant Lluis i el gegant Mimo de la colla Queta de Maó.


Els avis van ballar amb molta "marxa " i es que hi ha que dir que els grallers de Girona portaven molt de ritme i no van torar ni un moment de sonar , i els nostres gegants no van voler deixar de ballar ni un moment .


Va ser un passacarrers molt animat , i amb molta gent que ens acompanyava i ballava amb nosaltres.


Una vegada el passacarrers va arribar a la plaça i cada parella va realitzar un ball i cap a descansar per el dia següent.





Dia 10 al matí els nostres gegants no van sortir a la diana acompanyant els gegants d`Alaior pero els nostres geganters si , van ajudar a portar en Llorenç i na Eulalia , uns grans gegants que és tot un honor poder ballar davant tot el seu poble.


Una volta molt agredable , acompanyats per molta gent que ballava als ritmes de la colla de grallers d`Alaior i dels de Girona , una vegada arribats a l`ajuntament , ja sols quedava la gran desfilada de carroses.


La nostre colla havia quedat a les 19 h per a començar a preparar els gegants , en Tòfol , i els músics afinar els seus instruments .


A les 20 h estavem apunt per a sortir cap a dalt St Pere nou , junt amb els gegants d`Alaior que com a la diana serien ajudats per algun membre de la nostre colla , els gegants de Girona , el gegant Mimo , i en Xec gegantó d`es Castell amb la seva colla.


Allà dalt ens esperaven els gegants de Maó amb la seva colla i tots junts vam esperar a que la desfilada de carroses puges desde el poligon , per a poder encapçalar-la.


Amb mitja hora de retràs les carroses van arribar i va començar la gran desfilada que aquest any duia com a lema el color.


Els gegants van començar a ballar i durant dues hores no van parar .


En Tòfol obria la comitiva llucmaçanera , ballant amb el públic i donant ambient , els avis ballant al mig i amb molta alegria, s`àvia quasi va perdre es paner... imaginau , finalment i tancant el seguici de gegants teniem els nostres músics donant-lis ballera.


La pluja de paperines era intensa, els gegants van quedar plens , una gran festa rodava per els carrers d`Alaior .


Una vegada la comitiva va arribar a sa plaça d`es Ramal els gegants van entrar al seu interior i van deixar passar les carroses , primer per baixar i llavors els gegants deixarien que pasesin i ells serien els encarregats de tancar la desfilada del 2008 .


Una vegada arribats a la plaça constitució, els gegants d`Alaior van girar cap al carrer major per entrar cap a l`ajuntament juntament amb els de Girona , i els nostres gegants van anar cap a "cas Corbu" i es van despedir de les festes de Sant Llorenç 2008


















Videos:

diana :
http://mx.youtube.com/watch?v=PYt2mKthcYI

desfilada de carroses:

http://mx.youtube.com/watch?v=c_XgtAnB-uM