Cercar en aquest blog

dissabte, 1 de novembre del 2014

Sant Llorenç 2014


Tornem amb els resums d`estiu , aquesta vegada partim de visita al poble d`Alaior , a la seva festa major dedicada a Sant Llorenç , on els veritables protagonistes són en Llorenç , na Eulàlia , en Xoroi i sa Fadrina de Biniadrís. Aquest any destacant que els gegants vells compleixen el seu 60 aniversari , per això van rebre la visita dels seus fillols els gegants nous de Calafell .
Per part de la nostra colla , els gegants que van participar molt activament d`aquest Sant Llorenç van ser, els tan estimats Perico i Aguedet  i com no na Nura i n`Abu Umar. Les nostres figures van acompanyar els amfitrions al passacarrers del dissabte de festes i a la nit de carroses. 

El dissabte de festes les nostres figures van tancar la desfilada junt amb els amics de la Banda d`ALaior que amb els seus ritmes van fer que els gegants no aturesin de ballar mai, aquest destaquem que el passacarrers va durar una mica més del que soliem estar acostumats , però amb molt de públic que seguia cada un dels moments i balls de gegants. 

Feia anys que els nostres gegants no sortien el dissabte de festes, però Alaior sempre els ha rebut amb els braços oberts, i aquest any no en va ser cap exepció.



Una vegada el passacarrers va arribar a la plaça , uns darrers balls que van ambientar molt la plaça que ja esperava el primer jaleo de Sant Llorenç i els gegants van anar a dormir fins la desfilada de carroses.

 Diumenge de bon matí els gegants locals i els convidats van realitzar una alegre diana per anunciar que la festa seguia, però nosaltres podriem dormir fins es fosquet, on les nostres 4 figures tornarien sortir al carrer per participar a la gran desfilada de carroses, amb molt gent, música , color que sol caracteritzar dita desfilada.
Els nostres gegants igual que el dia anterior , van tancar junt amb la banda d`Alaior la desfilada de gegants sempre marcant el ritme de les palmes del públic que en tot moment va valorar els balls dels nostres gegants.
Així el recorregut habitual de la desfilada va arribar fins el bar escacs on els gegants es van retirar per després ja pujar  de nou a la plaça i fer els darrers balls de Sant Llorenç 2014 sent l`any dels 60 anys d`en Llorenç i na Eulàlia.