Cercar en aquest blog

dilluns, 9 de juny del 2014

Festes de Primavera 2014

Benvinguts amics dels gegants:
 Aquests dies hem donat el tret de sortida a les festes de primavera del 2014, les primeres en les quals els nostres nous Abu Umar i Nura han participat tot substituint l`antecesor Abu Umar i sa Princesa . El passat dissabte dia 31de maig  vam participar amb els nostres gegants , kikus, kika , na Nura , Abu Umar i en Toni es saig i na Tonia a la festa que organitza cada any l`escoleta d`Es Passerells, amb un èxit de públic.
La sortida va ser a les 17 h i els gegants van ballar tota l`estona amb els nostres amics de la Banda de Cornetes i Tambors d´Alaior . El recorregut va ser l`habitual per els carrers que formen part de la barriada de l`Avd de Menorca, on antigament es situaba l`escoleta, un recorregut que no ha variat en els darrers anys i en poc més d`una hora els gegants tornaven a ser al punt d`inici ,on van fer els darrers balls i van donar pas a altres actes de la festa de primavera en la qual participem des de l`any 1993. 


Però la cosa no acabava aquí! i és que la nostra colla encara tenia més festes, aquest any també vam ser convidats a Alaior  on també es cel·lebrava   la festa de la primavera  i els nostres gegants van partir junt amb els geganters cap un poble que sempre ens ha demostrat el seu apreci. 
Així va ser com a les 18h els tambors,cornetes i gralles d´Alaior  van començar a sonar alegres cançons que van fer ballar  i molt els nostres gegants n´Abu Umar i na Nura i elsgrans amics i germans els gegants nous  
d´Alaior en Xoroi i sa fadrina de Biniadrís . La volta per el poble va durar una mica més d`una hora, amb un gran ambient pels carrers d´Alaior

Una vegada acabat el recorregut , els gegants van fer un parells de balls conjunts a dalt Sant Pere Nou i seguidament ens va oferir una bereneta per recarregar forces.

El passat dissabte dia 7  vam participar amb els nostres gegants , kikus, kika , princesa Nura , Abu Umar a la gran festa que organitza cada any l`escoleta d`Es Busquerets, en la qual participem des de l`any 1992, una festa que per nosaltres és un acte tradicional ja, no podriem dir que hem començat la temporada de gegants sense dir que hem participat amb les escoles de Maó en especial es Busquerets i es Passarells. 
Els gegants estaven apunt per ballar i fer festa així a les 17h es va donar el tret de sortida , la banda d`Alaior va començar a sonar alegres melodies que feien sortir a tots els veïns del barri a veure  el passacarrers .
Una horeta va durar la volteta pel barri de ses vinyes i seguidament van fer entrada al pati interior de la barriada on es van realitzar un ball conjunt de tots els gegants donant pas a la resta d`activitats programades, com els ja habituals Pinyeta Pinyol.

Com sempre un gust poder narrar lo bé que han anat aquestes festes de Primavera que encara no s`acaben  fins la próxima amics!