Cercar en aquest blog

dijous, 3 d’octubre del 2013

Festa Major de Sant Miquel Molins de Rei! Cent anys de gegants


Bones amics  avui publicarem la noticia del viatge, com ja sabeu el passat cap de setmana , la nostra colla  va participar activament de les festes majors de Sant Miquel al poble de Molins de Rei  (Barcelona) , que aquest any cel·lebrava el 100 aniversari dels seus gegants vells Miquel i Montserrat i també el 25 aniversari dels gegants nous Bernat i Candelera.

Els gegants que van partir cap aquesta localitat catalana , els estimats l`avi Perico, s`àvia Aguedet  acompanyats per en Joan i na Rita , junt a més de 30 persones  entre músics i geganters.
Els nostres gegants van participar en dos dels actes més importants de la festa major, el dissabte a la tarde la passada dels gegants nous Bernat i Candelera que sols realitzan els gegants  nous de Molins , junt amb les colles forasteres que visiten la localitat que en aquest cas van ser , Añorga, Santader, Irrintzi, Borriana, Santa Maria del Camí i Llucmaçanes.


Un moment destacat d`aquest passacarrers és la ballada a les escales, on els gegants de molins pujen dalt de les escales d`una plaça del centre i els gegants van oferint els seus balls al públic  . Llavors a la plaça un moment emotiu en sentir la presentación dels nostres gegants mentres un focus anava iluminant els seus balls.


Emotiu també va ser el ball final en el qual la colla de molins va voler que fosin els nostres músics qui fesin les darreres tocades de la jornada , on la gent va acabar reclamant  el nostre estimat "jaleo".
Després els nostres geganters van participar en l`arribada del "Camell" una de les besties de correfoc més grans de Catalunya , que fins i tot els va fer correr en algun moment.


Al dia següent era la trobada dels cent anys de gegants a Molins, una plantada amb més de 150 gegants  , dividits en grups, gegants centenaris, històrics, forasters , fillols , comarcals i convidats d`altres poblacions catalanes.

Un passacarrers que  sols de veure pasar gegants era d`hora i mitja , amb moltissim de públic assitent a l`acte.

Els nostres gegants van despertar l`admiració de tota la població  per tots els carrers al nostre pas la gent aplaudia i alavaba els balls dels embaixadors menorquins.
Una vegada arribats a la plaça els gegants anaven entrant i sent presentats  repartits per tota la plaça , seguidament van entrar els gegants vells i nous de Molins de Rei estrenant el seu nou ball i donant l`entrada a un pastís gegant.
 


Seguidament les colles vam anar a dinar d`una gran paella i es van entregar els records de la jornada.
Un fet molt destacat és que una pastisseria de la localitat va reproduir en xocolata els nostres gegants avis , els venien a la pastisseria i també a les paradetes situades a la plaça de l`ajuntament , hem de dir que van ser els primers que es van acabar deixant a molta gent de la colla sense poder menjar un l`avi i s`àvia de xocolata!


Un viatge que quedarà per la història de la colla , com uns dies de germanor , amistat i diversió , gràcies a la convidada de la colla i l`ajuntament de Molins de Rei .


Des d`aqui volem donar les gràcies a en Joan Venegas  per el transport dels gegants , a tots els músics , per ser tan fantàstics i com no a tots els geganters que sou és millors!!!!!