Cercar en aquest blog

dijous, 9 d’agost del 2012

Festes d`estiu!

Durant les passades setmanes Menorca està ja en plenes festes dels pobles. Primer va arribar Sant Martí  as Mercadal, llavors dia 21 matí van participar en una festa de caritas amb en Kikus i na Kika , junt amb na tecla de Sant Lluís. Aquell mateix fosquet,  la nostra colla va portar els gegants Jaume i Roser d`Es Castell durant el pregó de festes de Sant Jaume 2012 . Aquell mateix cap de setmana eren les festes de Sant Antoni a Fornells.
Durant el pregó de Sant Jaume , els gegants del poble van fer la seva arribada  ballant , comodin , maniquí i per acabar "som es d`es Castell", i seguidament van presidir l`acte des de la façana de l`Ajuntament.
Llavors dia 24 tornariem a sortir amb en Jaume i na Roser junt amb els amics de la colla de Maó , els dos grups unint forces per treure els gegants d`Es Castell.
La novetat d`aquest any va ser l`acompanyament , la banda de música de Ciutadella que arribava per primera vegada al municipi d`Es Castell.
El recorregut va ser el de cada any i va transcorrer en total normalitat amb uns gegants que mai van parar de ballar.
Dia 25 a les 8h sortiriem de nou a la diana , un moment intim i relaxat de les festes , aquesta vegada acompanyats pels grallers de Maó.
Llavors les colles vam berenar i a les 10 :30 ens preparabem per participar en la pujada a missa, llavors a les 12h una potent traca anunciava sa davallada , un acte que a agafat molta força en els darrers 15 anys sent un dels actes més esperats de les festes.

Llavors en Jaume i na Roser es despedeixen de les festes fins l`any que ve!

Seguidament venien dies intensos de feina , per primera vegada els nostres gegants participaven a Sant Cristòfol  festa major d`Es Migjorn Gran.

Així dia 28 tenim que en Toni es saig  i na Tònia de la Sala junt amb en Tòfol , parteixen cap a Migjorn per ballar junt la banda de musica del poble. Degut a la baixa enremada , en Toni es Saig va  a ver de deixar el seu casc per poder passar per els carrers del poble. Ha estat la primera vegada en 11 anys que el gegant a sortit sense un del seus complements més importants.
La volta va ser d`una hora  i els gegants i en tòfol no van parar de ballar en cap moment fins arribar a l`antic ajuntament , on van donar per acabat el passacarrers.

Llavors els nostres gegants ja pensaven en el següent acte i és que tenien que partir molt aviat cap a Llucmaçanes , dia 29  un dia despres de sortir a Migjorn ja era es pregó de Sant Gaietà 2012 les nostres festes!!!!!!!!!