Cercar en aquest blog

diumenge, 15 de gener de 2012

Uns Reis d`altura a sa cavalcada de reis de Maó 2012


El Nadal ja ha passat, el nou Any ja no hi ha qui l´aturi i només ens faltava per concloure les festes nadalenques, l´arribada dels Reis Mags d´Orient a terres menorquines. Cada poble de Menorca va preparar una espectacular cavalcada  per rebre tan il.lustres visitants que any rera any, pensen en tornar a sa nostra roqueta.
A la ciutat de Maó, va ser més espectacular que mai, la gran cavalcada de carrosses i grups que van anar fins al port de Maó per veure arribar a ses Majestats amb el seu vaixell, puntuals a la seva cita, tan com havia comunicat l´embaixador reial, que dies abans va venir fins a Maó per recollir les cartes que haviem escrit amb tots els nostres desitjos per aquest any 2012.

La cavalcada anava encapçalada per la Banda de Música de Maó, que feia ballar a tres reis gegants, que per segona ocasió van sortir al carrer engalanats per a l´ocasió.
Concretament van ser en Tomeu de Maó, en el paper de rei blanc; En Gaspar de Llucmaçanes, en el paper de rei roig; i en Martí  d' Es Mercadal, en el paper de rei negre,  els que van escenificar als tres monarques d' orient.

Els gegants van lluir amb les seves primeres ballades d´aquest 2012, però també el conjunt de la desfilada, amb carrosses més lluïdes que mai que pel seu nombre van fer més llarga la desfilada que en edicions anteriors. No hi van faltar els barrufets, els pirates, el naixement, el camió dels regals i també el poc desitjat carbó i aixi un llarg nombre de carrosses. Tot i així les estrelles van ser a les carrosses que anaven els tres Reis d' Orient van destacar en les seves luxoses carrosses custodiades cada una d' elles per una avançada de patges a cavall.

També tenim que ressaltar que enguany, la cavalcada hi havia novetats amb el recorregut, ja que es va allargar, on primer els reis van anar a passejar i a veure tots els fillets i majors que havien sortit per veure de prop a Ses Majestats, l´itinerari va ser Costa de Ses Voltes, Portal de Mar, Plaça Constitució, Pont de Sant Roc, S´Arraval, D´es Forn, Rovellada de Dalt, Ses Moreres , Costa de sa Plaça per tornar cap a la Plaça Constitució on els Monarques van anar a adorar el betlem gegant posat al costat de Santa Maria, i per acabar la jornada abans de repartir els regals, van ser rebuts per les autoritats locals, on l´Alcaldessa Àgueda Reynes, els hi va donar la benvinguda amb l´entrega de les claus de la ciutat, i va ser així quan cada rei va fer lectura del seu missatge reial.

Després de llançar caramels a tots els assistents, els reis van entrar a l´Ajuntament on van rebre tots els fiets i majors que van voler apropar-se per veurer-los.

El públic en la nit d' ahir va ser també més nombrós que mai, possiblement reclamat pel que s' anunciava com a un espectacle poques vegades vist a la ciutat, i de fet ni un ni l' altre va defraudar: Maó va sortir al carrer a veure la cavalcada de reis i aquesta a respondre a les expectatives creades.
Els gegants ja tornen a reposar , esperant les noves sortides del 2012 , que mai es sap quan començaran.
Video de la cavalcada.


Ara toca cel.lebrar Sant Antoni , i des d`aquest medi volem desitjar a tots els menorquins una molt bona DIADA D`ES POBLE DE MENORCA I UN GLORIÓS SANT ANTONI 2012