Cercar en aquest blog

dilluns, 12 de setembre de 2011

Dissabte de la Mare de Déu de Gràcia 2011El capvespre de dia 7 es va ralitzar el tradicional passacarrers del dissabte de la Mare de Déu de Gràcia, un dels més multitudinaris de les festes de Maó.

A les tres i mitja de la tarda ja es van començar a veure a la plaça els membres de cada una de les colles de geganters que hi havien de prendre part, que van començar a arribar per a treure els seus gegants a la plaça per a començar amb la festa dels gegants.

A hora de donar sortida al passacarrers, un per un sortirien del carreró Alfons III, encapçalant la marxa els joves del grup de músics de la nostra colla que junt amb la Banda de Tambors i Cornetes de Dalt Sant Joan formen el grup "cap de fibló". Els gegants que representarien el nostre estimat poble a les festes de la capital ja serien en Joan i na Rita després trobaven , en Yurca d' es Camí d' Es Castell de Maó, na Tecla de Sant Lluís, en Xec Calvet d' Es Castell, els convidats d' honor els Gegants del Vendrell i els Gegants de Llucmajor, els gegantons del Casal de Gent Gran d' Es Camí d' Es Castell de Maó, en Miquelet es Salero i com no podia ser d' altre manera tancant la marxa els amfitrions en Tomeu i na Guida.

Podríem dir moltes coses d' un passacarrers que va durar més de tres hores, una multitud de gent que el va seguir, la alegria, les cares dels fillets i la emoció dels més grans... però creiem que simplement tantes paraules i sentiments ja vendrien resumides en que va ser tan festiu i alegre com altres anys i que la passejada dels gegants en absolut va decepcionar a ningú.


En poc temps la multitut de la plaça donaria pas a carrers menys concorreguts, però igualment en festa, com poden ser Isabel II, Pla d' es Monestir o Carrer d' es Frares, destacant que justament al pla d' es monestir seria com de costum on serien obsequiats tots els geganters i músics amb menjar i beure. Ja a sa Rovellada de Dalt ens trobaríem amb sa colcada.

Visita obligada va ser a la residència per a gent d' es Cos de Gràcia, on sempre es solen oferir els millors balls. Ja en dit carrer de sortida els gegants es trobarien amb les multituds que l' omplien de cap a cap.

Ja estant tota la filera de gegants, geganters i gralles sortint del geriàtric i fins el final d' Es Cos, els gegants ballarien entre les multituts d' un carrer pler de dalt a baix.

Ja arribant a Es Carrer de Gràcia s' anunciava que allà començava la tornada cap al centre. Agraïm com de costum el detall dels veïns que ens havien posat taula per a refrescar als geganters.

Ja des del Carrer de Gràcia s' entraria al carrer Infanta, Plaça Reial, Carrer Nou i novament a la Plaça Constitució.

Després de tres hores de voltar pels carrers els gegants quan van entrar de nou a la plaça principal de la festa, amb uns balls, amb la banda i amb els grallers, anunciarien que els gegants, tot i la seva estatura i estar ben reforçats, també ja anaven cansats de tant de caminar i ja era hora de pujar de nou a l' Ajuntament.Així els nostres gegants es despedien de les festes de la Mare de Déu de Gràcia 2o11!