Cercar en aquest blog

diumenge, 31 de maig del 2009

Es gegants apunt per sortir al carrer



La cosa ja es comença a moure , avui dins el nostre local ja hi havia bastant de moviment , i és que els nostres gegants ja han vestit els gegants que han de participar en diferents festes de Primavera , organitzades per les escoletes de Maó.
Els vestits ben nets i planxats , les cares ben aclarides , i tots ben pentinats , els gegants ja estan apunt per les festes de Primavera.

La primera és la que organitza l`escoleta d`es Passarells que pertany a l`avinguda de Menorca , la festa es realitza dia 6 apartir de les 17 h , es realitzarà un passacarrers per els diferents carrers de la barriada per a tornar a l`escoleta on hi haura el ja tradicional pinyeta pinyol , jocs per els fillets i filletes , tombola , i bar amb coques , panets i beguda.



Els nostres gegants aniran acompanyats per els nostres amics , la banda de tambors i cornetes de dalt Sant Joan , que seran els encarregats de posar la nota musical durant tot el recorregut i faran que els gegants no parin de ballar en cap moment.



Els nostres gegants fa desde l`any 1993 que participen en aquesta festa , per tant ja podem dir que és una tradició , tan per el nostra grup com per l`escoleta , la participació dels gegants en aquest acte .

En un inici el tret de sortida es realitzava al carrer de Maria Lluisa Serra , on estava situada l`antiga escoleta i el passacarrers acabava a l`escola Mateu Fontiroig .

En els inicis de la festa la banda que acompanyava a n`en Quicus i na Quica era la banda de cornetes i tambors del Quarter de Santiago afincat a la mateixa barriada, que en l`actualitat més de la meitat sa convertit en nous carrers de la ciutat de Maó.

L`any 2000 s`integraria sa princesa i acompanyaria a en Quicus i na Quica durant tots aquests anys i l`any 2005 si va afegir n`Abu Umar , tots ells portats per la colla infantil i jove .


Aquests són els gegants que normalment solen participar en les festes de primavera.


http://www.youtube.com/watch?v=KQDUF-K1Fkc



Ja comença el conta enrera per les festes patronals ,



64 dies per començar Sant Gaietà 2009