Cercar en aquest blog

dimecres, 12 de setembre del 2012

Festes de Sant Lluís 2012

Bones amics , avui relatarem les passades festes de Sant Lluís 2012 , unes festes marcades en part per tristor ja que la colla de geganters del poble es va desfer just un mes abans de festes , però també tenim que resaltar un fet i és que els gegants que van sortir a passetjar van ser els originals Lluís i Maria , del 1989  que tornarien a ballar per el seu poble després de quasi 5 anys sense sortir al carrer.
Hi ha que dir que els encarregats de fer ballar els gegants de Sant Lluís van ser els nostres amics de la colla de Maó junt amb la nostra colla , per aixì poder portar els gegants dels nostres respectius pobles .
Però nem per parts , un dels primers actes que ens va tocar realitzar , va ser la vestida d`en Lluís i na Maria a sa Plaça Nova , on molts fillets i filletes no es van voler perdre la primera aparició dels gegants de les festes d`enguany.
Primer vam vestir na Maria i llavors en Lluís , una vegada tots vestits van realitzar un parell de balls i es van portar els gegants a Loar (teatre de l`església).
Llavors aquell mateix capvespre tenim el primer dels passacarrers! encapçalat per na Tecla i en Doraemon i seguits per els gegants del poble en Lluís i na Maria van ballar al so de la Banda de Música d`Es Migjorn Gran , seguidament van venir els nostres estimats Joan i Rita , llavors els gegants d`IBAS , en Tomeu i na Guida de Maó , el gegant Yurka i en Xec Calvet i en Homer d`Es Castell.
La volta va tornar a ser com es feia antigament , i va durar unes dues hores i mitja, i vam finalitzar amb un ball a sa plaça.
Al dia següent els gegants tornarien a sortir , aquesta vegada sols els santllüiers , acompanyats per la banda d`Alaior que van passetjar tot el poble , anunciant que la festa tornava a començar!

El recorregut va ser una mica més llarg que el dia anterior i va tornar finalitzar a sa plaça on l`ajuntament havia preparat un berenar per els geganters i músics.
Aquell mateix dia , ja quasi post el sol , el poble de Sant Lluís torna estar ple de gent , per veure la desfilada de carroses que va precedida dels gegants.
En Aquest cas com no podria ser altre manera els gegants amfitrions encapçalaven la comitiva , junt amb el grup de músics de Cap de fibló , seguidament trobavem la representació de Llucmaçanes amb en Kikus na Kika , en Toni es Saig , na Tònia de la Sala ,i en Joan i na Rita , llavors la colla de Maó portant els gegants d`IBAS i els de la ciutat , i tancant el gegant Yurka .

La desfilada va anar a bon ritma i els gegants no van parar de ballar en tot el recorregut , una vegada baix , van esperar que les carrosses pasesin i van tornar encapçalar la comitiva.
Els gegants una vegada arribats a l`església es van retirar  donant per finalitzada la seva intervenció a les festes.
Fins l`any que vé!

Video de les festes:


Fotos i videos arxiu colla de geganters i Dirari Menorca.