Cercar en aquest blog

dijous, 22 de juliol del 2010

Camí a Sant Gaietà 2010

Bones amics/gues i seguidors del blog , avui farem un resum del cap de setmana passat , ja que els nostres geganters van anar a Es Castell a treure en Jaume i na Roser , junt amb el grup de grallers del poble i geganters portadors d`en Xec.


Però els primers gegants que van viure l`esclat de festa , van ser en Martí i na Maria , acompanyats per els geganters de Maó , els gegants d`IBAS, i el gegant Yurka d`es Cami d`es Castell de Maó.


A les 17 h en Marti i na Maria presidien la porta de l`Ajuntament d`es Mercadal , mentres desde el balco , el batle donava permís al fabioler per començar es replec de sa qualcada .


Els gegants una vegada fet el primer toc van sortir a fer el seu tradicional passacarres .


Quan a Es Mercadal bullia en festa , el poble d`Es Castell donava la primera pasa cap a Sant Jaume 2010 , i un dels seus primer moments emotius , és l`arribada d`en Jaume i na Roser portats per la nostra colla junt amb els grallers i geganters d`Es castell que van treure en Xec.


Els gegants per uns moments van estar plantats a la façana de l`Ajuntament , pero com a novetat d`enguany es que els gegants permaneixeran guardats durant les festes per evitar els diferents accidents que han patit els darrers anys , rompen així una tradició per protegir els gegants .


Amb un poc de retras , desde l`entarimat es van presentar en Jaume i na Roser com a símbols de la festa , vam fer un parell de balls i vam donar pas al pregó de festes 2010.


Aquests dies al nostre local hi ha motl de moviment , preparant Sant Gaietà i preparant els nostres gegants per anar a Sant Jaume 2010 , despres d`once anys sense participar amb els nostres propis gegants.


Dissabte a les 17h sortiran acompanyant en Jaume i na Roser , els nostres avis Perico i Aguedet , en Toni es saig , na tònia de la Sala i en Tòfol junt amb la banda de música d`es Migjorn gran , els gegants d`Olost , i Sant Lluis.


Fins la próxima amics , falta una setmana i 2 dies per començar Sant Gaietà 2010!!!!!!!!!!