Cercar en aquest blog

dissabte, 19 de maig del 2012

Recordant Sant Gaietà 2011

Bones amics i seguidors dels nostres gegants , tot i que amb bastant de retràs , avui farem una publicació fent referència a les nostres festes patronals del 2011, així començam a calfar els motors per preparar Sant Gaietà 2012.
Com ja sabe-ho l`any passat va ser un Sant Gaietà molt especial , en Toni es Saig va fer el seu xxè aniversari, i per  això el dia del pregó va sortir a acompanyar en Joan , na Rita , L`avi, s`àvia  junt amb la seva dona na Tònia de la Sala per presidir l`acte . Durant aquest va rebre per part de l`AVV de Llucmaçanes una medalla que llueix tot orgullós al pit .
Durant tota la setmana de festes els gegants van presidir la sala coneguda com “ sa sala d`es gegants”, i el divendres  en Joan i na Rita van participar, junt amb els músics , es grup Es Rebost i alguns cavallers  a la romeria en honor a Sant Gaietà . Aquesta sortiria de la plaça major a les 20:45 , després d`una repicada de campanes anunciant que Sant Gaietà sortia de l`església.

El recorregut va ser , carrer  Malbuger, sa Font , carrer nou  i de nou la plaça de Sant Gaietà. Una vegada la comitiva va arribar a sa plaça , en Joan i na Rita van fer el ball en honor a Sant Gaietà  a toc de fabiol i tambor , i es van plantar un a cada costat de la porta mentre el sant entrava a l`esglesia per presidir els balls i l`ofrena floral.
Dissabte es presentava un dia molt intens , a mig matí arribaven els gegants de la ciutat d`Alacant  com a convidats d`honor , hi ha que dir que els membres de la colla no arribaven fins el migdia , i així els membres de la nostra colla ( un d`ells el propi constructor dels gegants alacantins ) es van posar a vestir els gegants i així els de la colla en arribar ja podien dinar.
El migdia dinar de germanor entre les dues colles i a les 17 h vam començar a treure els 12 gegants , els deu llucmaçaners i en Nicolau i na Remediets d`Alacant.
A les 17:30 h com estava anunciat es va produir el llançament de coets i la repicada de campanes , els gegants ja estaven plantats al mig de la plaça per començar i la banda va sonar per anunciar que la festa ja començava!

Encapçalava la comitiva , en Nioclau i na Remediets , seguits per en Tòfol , en Joan , na Rita , en Toni, na Tònia , sa banda de música de Maó , en Kikus, na Kika , n`Abu Umar , sa princesa , tancant l`avi Perico i s`àvia Aguedet.
El recorregut va passar per  el carrer Malbuger , sa Font , es Fasser, Malbuger i de nou la plaça, hi ha que dir que molta va ser la gernaciò que va seguir el passacarrers . A la plaça es van realitzar dos balls  per donar per finalitzat el primer passacarrers de festes.
Dia 7 Sant Gaietà! , aquest any el dia de la festa coincidia amb el dia del sant , i a les 9 en punt en Joan i na Rita acompanyats per en Tòfol van sortir a anunciar que la festa tornava al carrer .

D`aquest passacarrers hem de dir que és el més llarg , ja que no es deixa cap carrer ni racó del poble sense passar començant per el carrer nou, carrer d`es fasser , malbuger , sa Font , cami de baix , de no usa Font , Malbuger i sa plaça. Una vegada fet el darrer ball i com ja és costum els dos gegants queden presidint la portalada de l`església  fins que s`ha fet el replec dels cavalls , i aquest any amb més motiu , ja que el president de la colla sortia per primera vegada encapçalant sa colcada a toc de tambor i fabiol.
Després d`un matí  ple de festa , el poble reposa un petit temps a les 19 h els gegants tornaven a apareixer a la plaça , aquesta vegada amb la presencia d`en Tomeu i na Guida de Maó , junt en Miquelet es Salero , de Sant Lluís van arribar na Tecla i en Doraemon  i d`Es Castell en Homer i en Xec, tots ells es van sumar a la familia llucmaçanera i els gegants d`Alacant.
Obrien la comitiva els gegants de Maó , seguits per Es Castell , Sant Lluís , Alacant , sa banda de música dels nostres gegants , la familia llucmaçanera i la banda de música de Maó.
El recorregut va ser el mateix que el de dissabte de festes i en arribar a la plaça cada colla realitzava el seu ball , i els últims els llucmaçaners van realitzar l`entrada a plaça i llavors un ball conjunt de totes les figures . Seguidament Alacant i Llucmaçanes es van agermanar fent el ball tots junts dels nanos i gegants d`Alacant  i ja per acabar com no podría ser d`altre manera l`himne a Llucmaçanes dels amfitrions i els convidats d`honor .

Llavors les dues colles es van fer la foto de record i totes les colles van ser convidades a un refrigeri on es va fer entrega d`un record a cada colla participant.
El dia següent la colla d`Alacant va ser rebuda per la alcaldesa de Maó Agueda Reynes y la regidora de festes Elisa Mus , on es van intercambiar uns presents enivats per l`Ajuntament d`Alacant . Així donavem per acabades les festes de Sant Gaietà 2011. Aquests dies torna a ver moviment dins el nostre local , el pròxim dimarts en Toni ès Saig i na Tònia de la Sala , seran exposats en un indret de luxe on lluiran com mai , ja donarem pistes durant aquests dies!
Fins la pròxima actualització!.
Aqui vos deixem un video de Sant Gaietà 2011.