Cercar en aquest blog

dilluns, 2 d’agost del 2010

Pregó de Sant Gaietà 2010

Bones amic/gues dels nostres gegants , JA ESTEIM DE FESTA!!!!!!!!!!!! . Ahir nit es va donar el tret de sortida de les festes de Sant Gaietà 2010 , unes festes especials per varis motius , el primer el 125è aniversari de Sant Gaietà , i el xxè aniversari d`en Kikus i na Kika.
Pero abans de començar l`acte del pregó es va realitzar un minut de silenci , en memoria dels dos ciclistes que van perdre la vida ahir matí , motiu per el qual es va suspendre la volta BTT a Llucmaçanes programada per aquell mateix matí.
Una vegada realitzat aquest minut , el president de l`associació va cridar en Kikus i na Kika i la banda de música de Maó va interpretar "cumpleaños feliz" mentres els dos gegants entraven a nes Pla.
Una vegada plantats al mig de la plaça creant una imatge ben polida , els dos gegants i enmig es veia la gran portalada de l`esglesia oberta de gom a gom , amb la imatge de Sant Gaietà situada al mig de l`altar major . Llavors un membre de la colla va pujar dalt l`escenari , amb el nou pergamí d`en Kikus , el va obrir i diu així:


S’agost de 1990 es recorda per molts motius. Aquell mes la NASA va publicar ses primeres imatges de sa superfície de Venus. “Los Tres Tenores” van oferir es primer concert d’una gira que els duria per tot el món, i aquí, en aquest “poblet menudet”, es petits gegants, en Kikus i na Kika escrivien ses primeres paraules d’una història gegant!

Uns gegants que naixien de sa iniciativa des poble i que sortien en es carrer acceptant sa proposta que feien alguns des seus veïns. També naixia sa primera colla de geganters de Menorca, ja que tot i sa presència de gegants a altres pobles, no havia sorgit encara cap agrupació de geganters. Allò que podia semblar una broma era sa llavor de sa gran família que es geganters som actualment.

Des d’aquell any, en Kikus i na Kika no han faltat mai a sa cita amb es seu poble. Saben que cada mes d’agost, “quan el camp es sec i fa calor” arriba es seu moment. “Es poblet es muda i es pentina” i ells també ho fan. Han encetat cada any es dissabte de festes alegrant as més petits, amb un ball, o amb una volta.

Només hi ha una cosa que sempre els hi ha quedat pendent: donar les gràcies. Per açò, aprofitant aquest aniversari, i en nom seu i de tots es meus companys, vull donar les gràcies,

En primer lloc a totes ses persones que durant aquests 20 anys han format part d’aquesta colla.
En segon lloc, a s’associació de veïns i a tot es poble de Llucmaçanes per es recolzament i ses mostres d’estima que des de es primer dia han rebut es gegants i geganters
I en tercer lloc i de manera molt especial a en Nito i na Paqui, per tot lo que han fet i fan, per no cansar-se mai de fer sa feina ben feta, per haver donat inici a aquest grup i per dedicar tant de temps a s’alegria de tothom!

GRÀCIES i PER MOLTS D’ANYS


Una vegada acabada la lectura , es va posar el pergamí a la ma d`en Kikus , es va fer entrega d`una copia del pergamí a l`Associació un quadre dels segells conmemoratius dels 20 anys d`en Kikus i na Kika i també es va fer entrega a n`en Nito i na Paqui , fundadors de la colla , d`un ram de flors i una placa conmemorativa dels 20 anys dels gegants .
Llavors en Kikus i na Kika es van retirar al costat d`en Joan i na Rita per presidir l`acte del Pregó de festes a carreg de n`Agueda Seguí .


Llavors es va nomenar el LLucmaçaner de s`any a nen Martí " de ses usines" i una vegada acabat això , el president va demanar als gegants que fesin el seu primer ball oficial de les festes de Sant Gaietà per anunciar a tothom que la festa ja ha començat!!!!!!!!!!!!
No volem acabar la publicació d`avui sense nombrar una cosa especial , i és la desinteresada col·laboració de na Pepi Catchot que ha fet uns grans regals a na Rita i na Kika . A na Rita li ha relaitzat un nou davantal , uns managuins i una nova trena acabada amb cabell natural , i na Kika uns floquets estil tiípic menorquí per a que llueixi com mai en aquest any tan especial per ella.


GRACIES PEPI!!!!!!!!!!

SOLS FALTA DESITJAR A TOTHOM UN GLORIÓS SANT GAIETÀ 2010