Cercar en aquest blog

dissabte, 28 de gener del 2023

Any nou, tornem activar el Bloc! Els gegants són ben vius!

 Bones amics/gues dels gegants de Llucmaçanes, després de molt de temps tornem a fer una publicació en aquest medi, que volem reactivar. 

Han passat moltes cosses  en els darrers temps,  els gegants es van reinventar per sobreviure amb bona salut a la Pandemia provocada per la COVID-19, van preparar  actes per poder tornar a ballar , i sí ho van aconseguir.

Obra teatral feta amb els gegants:


Representació a Sant LLuís :  

 Abu Umar torna Santa Agueda:

Ara ens trobem a un nou moment del grup, i és que la familia ha crescut en el transcurs d'aquest temps, també tenen nova casa i han recuperat la seva activitat habitual abans de la pandemia.

Avui aprofitarem per presentar els nous personatges que formen part de la familia, els primers dels quals parlarem són els capgrossos. Recordem que fins l'actualitat sols contavem amb un capgros, en Tòfol, ara la familia s' amplia d'aquesta manera. 


Arriben primer de tot s' avia Nini, el dimoni Malabava, estrenats durant la representació teatral de "Nura" llegendes de conquesta,  després els van seguir l'avi Tolo, (una figura dels anys 40) que forma part de la comparsa desde la fira de Nadal de Maó  2021 , Lord Nelson i lady Hamilton, presentats a la fira de Llucmaçanes  el juny del 2022. Per últim  tenim el patge Bep que va ser presentat durant la cavalcada de Reis a Sant Climent al 2022. També podem documentar que al local es troba exposat un capgros dels anys 60  amb la pintura original  adquirit a un antiquari, durant l' any 2021.

També la familia de gegants ha crescut ,  les passades festes de la Mare de Déu de Gràcia la colla va presentar un nou gegant ben especial. En Mevis es Fabioler o conegut com " En Dinero", en una trobada de gegants de Menorca  el passat dia 4 de setembre a Maó.

Van estar presents totes les colles representandes i va ser un gran dia ple d'emocions , per el retorbament del poble amb el seu emblematic fabioler. 

Adjuntem en aquesta entrada els videos del que va ser un gran dia i també tot el procésde creació del nou gegant. 

Pròximament més noticies!

Proces de creació del gegant fabioler:  

 Gran festa de presentació: