Cercar en aquest blog

diumenge, 28 de desembre del 2008

Arribada del Patge Reial a Llucmaçanes





Avui a fet la seva arribada el Patge Reial al poble de Llucmaçanes. Un acte en el qual els fillets i filletes del poble entregan la seva carta , pels Reis mags d`Orient .




La festa a començat a les 17 30 h quan la banda de cornetes i tambors de dalt Sant Joan , a donat l`inici del passacarrers , davant s`ells el cotxe de la policia municipal amb les sirenes posades , per que cap llucmaçaner/a es quedes sense veure el Patge reial. Aquest els seguia amb un carretó estirat per un cavall. Darrera d`ells anava una gernació de fillets i filletes que han acompanyat el Patge , durant la seva tradicional passetjada per el nostre poble.




Després de la passetjada han tornat a nes pla de Sant Gaietà , una vegada la comitiva ha arribat , el Patge ha baixat del carretó i la banda de dalt Sant Joan , l`hi ha dedicat una cançó , el Patge a saludad tots els fillets que l`esperaven , i ha entrat al local sanitari o "casa dels gegants" com diuen bastants de fillets , ja que allà dins és on trobem els nostres gegants durant les festes patronals.




Allà dins hi havia preparat un escenari , amb una tribuna per el Patge . La sorpresa per molts de fillets ha estat quan han vist en Kikus i na Kika exposats un a cada costat de la tribuna del Patge , i és que els nostres gegants no volien faltar en un dia tan especial per els fillets llucmaçaners.




Una vegada el patge assegut en el seu lloc , els fillets han anat entrant i poc a poc deixant la carta , en la qual diuen els regals que volen que els i portin els Reis mags d`Orient.




La cua era llarga , i el Patge no volia que cap fillet es quedes sense xerrar amb ell ni donar-li la carta.




Al final alguns fillets s`han volgut fer una foto amb els gegants i el patge i així ha acabat el dia d`avui .




Hi ha que dir que aquest acte a sigut organitzat per la nostra colla i per l`AAVV de Llucmaçanes .








I ja per finalitzar , que tingueu un FELIÇ ANY NOU 2009.