Cercar en aquest blog

dilluns, 18 d’abril del 2011

Els gegants tenen visita!

Bones amics i amigues seguidors d`aquest blog , després d`una temporada avui tornem a publicar , i és que els nostres estimats gegants s`han despertat per uns dies , per que tenien una visita. Els fillets i filletes de l`escola CIP Mestre Duran d`Alaior (s`escola nova) van demanar per venir un dia a Llucmaçanes a fer una visita als seus estimats personatges . Així ha estat com l`avi Perico , s`àvia Aguedet , en Joan , na Kika , en Kikus , en Tòfol , es Rei Gaspar i na Xisca s`han posat ben polits per a rebre a sa classe " Es Gegants" .







La coneguda com casa dels gegants , estava preparada per l`ocasió varies imatges omplien tot el passadís d`entrada de l`edifici fins arribar a la sala principal on es solen exposar els gegants quan han de sortir per el poble.

Com bé hem dit abans varis dels gegants llucmaçaners han estat exposats per rebre els infants alaiorencs, també hi havia el casc i l`espasa d`en Toni , uns detalls que sempre llaman molt l`atenció dels fillets .

A les 9 :30 l`atubus provinent d`Alaior ha fet la seva arribada a sa plaça , on un representant de la colla de geganters ja esperava per a rebre a l`expedició alaiorenca.


En primer lloc el geganter sa presentat a tots els fillets i llavors els i ha explicat una mica el que vorien i farien.

Després han anat ja a l`interior de l`edifici i els fillets han pogut observar totes les imatges on es trobaven els principals gegants menorquins , i com no moltes imatges dels gegants llucmaçaners.

Ens ha sorprés que es sabien tots els noms dels gegants menorquins .

Llavors els fillets han pogut veure com es monta un gegant , mentres anaven jugant amb algun dels seus complements com el capell amb les grans rialles dels fillets!.

Llavors han pogut entrar dins en kikus un per un , i fins i tot la profesora ha ballat amb na Xisca , amb els aplaudiments de tots els fillets de la clase dels gegants.

Llavors s`han fet fotografies , i han volgut entrar dins en Joan.

També han volgut observar en Tòfol de ben aprop admirant sobretot el detall del capell on es poden veure els gegants festius de Sant Gaietà i sa colcada.


Després la colla els i ha regalat a tots els fillets una imatge per pintar dels nostres gegants i s`han despedit .

Com sempre l`activitat ha sigut tot un èxit , recordant que ja fa molts anys que es realitzan aquestes visites i sempre és un motiu de satisfacció veure aquells rostres d`alegria dels fillets quan veuen els gegants.