Cercar en aquest blog

divendres, 17 d’octubre del 2008

Resum d`estiu Dissabte de Gràcia 2008





Avui toca explicar el dissabte de Gràcia 2008 , en primer lloc hi ha que dir , que el dia no

acompanyava en un inici , però que poc a poc va anar sortint el sol .








Lo primer que van fer els membres de la nostre colla va ser portar els gegants cap a dalt la sala (ajuntament de Maó) per aquell dia els gegants que sortirien serien , els avis , na xisca i el nouvingut Tòfol.Tot això o van fer durant el matí mentres s`estava posant l`arena a la plaça.








Les 15 :45 era l`hora de trobada a la entrada de l`ajuntament per a treure els gegants , per a les 16 h començar el tradicional passacarrers acompanyant als gegants de Maó en Tomeu i na Guida .




Una vegada els gegants ja devallats de dalt la sala , es van anar colocant al carrero que porta a la plaça conquesta , i`quan es va donar el tret de sortida , amb la tradicional mascletà que dona el tret de sortida del passacarrers.


El passacarrers va estar format per la banda de cornetes i tambors de dalt sant Joan , la colla de geganters i grallers d`es Castell amb el seu nou gegantó " en Xec", seguits per la colla de Sant lluís amb na Tecla i en Doraemon, llavors estavem nosaltres , en primer lloc obrint la comitiva llucmaçanera , era en Tòfol , seguit per na Xisca , el grup de músics i finalment els Avis Perico i Aguedet.

Després ens seguia la palmera Mia , arribada de Mataró , els gegants de Santa Coloma de Farners i tancant la desfilada , els gegants d`IBAS , en Pere i na Gràcia , portats per la colla de Maó , el nan en Miquelet es Salero i com no , els gegants de la ciutat , en Tomeu i na Guida .
La llarga desfilada de gegants va seguir , el seu recorregut tradicional , es pla d`es Monestir, s`arraval , la tradicional torada a la residencia de gent gran , el cós de Gràcia , el carrer de gràcia , carrer Infanta , plaça reial , carrer de l`Àngel , costa de sa plaça i la plaça de la constitució , on es va donar per acabat el passacarrers.







Hi ha que dir que en tot moment els gegants no van parar de ballar , els nostres músics com sempre repartien alegria per tots els carrers per on pasavem , na Xisca espolsava sa gent , i en Tòfol repartia caramels i tirava confeti a tot el públic .









En arribar a la plaça de l`ajuntament els nostres músics van sonar una peça per a tots els gegants i llavors els grallers una altre per acabar la participació dels gegants durant el dissabte de festes.












Videos:


















DIA 8 DIA DE LA MARE DE DÉU DE GRÀCIA









Normalment la nostre colla no sol sortir a la diana del dia de Gràcia , però aquest any alguns membres de la nostre colla van ajudar a la colla del col.legi de Maristes- Valldemia portant la geganta Mia . Una geganta molt original que representa a una palmera .



El passacarrers va fer l`laltre part de la ciutat , ja que el dissabte van fer la part baixa de la ciutat , el dia de Gràcia fan l`altre part de la ciutat .













Va ser un passacarrers molt animat , i una vegada més es va poder veure l`estima dels maonesos cap els gegants.
















FESTES DE CALAN PORTER 2008


Tot i que no te relació amb les festes de la Mare de Déu de Gràcia , hi ha que dir que els nostres geganters van acabar l`estiu donant una mà d`ajuda a la colla gegantera d`Alaior .
Un parell dels nostres geganters van anar a la urbanització de calan porter , per a fer ballar en Llorenç i na Eulalia , per a cel.lebrar les festes d`aquest nucli turístic.