Cercar en aquest blog

dimecres, 29 de gener del 2014

Arriba el temps de Carnaval.....


Quan passa Sant Antoni i fem passa de dimoni arriba el temps de carnaval, una època en la qual es donava pas a la llibertat de cada un per ser per uns dies el que no era en una vida real, aprofitant la festa i la disbauxa que acaben amb l`arribada de la quaresma temps d’abstenció de les set setmanes fins arribar a Setmana Santa.
Com ja sabeu el carnaval o carnestoltes també té uns personatges que han aconseguit fer-se un lloc dins aquesta festa, ells son la comparsa de gegants de Carnaval, uns personatges bojos i caricaturescos que amb simpatia i amb moviments molt més extravagants del que estem acostumats veure ballar els gegants de les festes, donen un toc d`alegria i color a la rua de Carnaval en la que participen.
L`any passat vam commemorar el desè aniversari dels dos gegants reis en Bernat i na Pili, ara arribem al 2014 i una de les gegantes que més èxit ha aconseguit de la comparsa arriba al seu desè aniversari , ella és na Xisca que junt amb sa Bruixa Gorguina es van incorporar a la comparsa durant el carnaval 2004 .
Així avui recordarem aquell carnaval del 2004, quan els joves de la colla es van posar mans a l`obra i amb molta il·lusió van donar vida a dos components més de la comparsa de carnaval.
Va ser just el mes de novembre quan es van realitzar els dissenys de les noves figures , aquestes havien de representar una criada i una bruixa, així una vegada trobada la fisonomia  adequada es va començar a treballar en la confecció dels busts, seguint una mateixa estètica que els dos reis.  Altre pas va ser l`elaboració del vestuari de les noves figures en la qual van prendre part els joves que amb il·lusió estaven creant aquelles dues gegantes.

Aquell any es va decidir no repetir a la rua de Maó i les dues gegantes van ser estrenades a la població d`Alaior  encapçalant juntament amb els dos reis la rua de carnaval d`aquella localitat junt amb la Banda d`Es Migjorn Gran.
La comparsa va tenir molt d`èxit prova d`això va ser que van guanyar el 3r premi i un premi especial per originalitat, recompensa de molt d`esforç i feina que va merèixer la pena.
Així van veure la llum per primera vegada aquelles dues gegantes , na Xisca sa criada i sa bruixa Gorguina, hem de dir que na Xisca sempre ha tingut una gran acceptació motiu per el qual és la única geganta de carnaval que ha sortit per festes d`estiu i d`altres actes.

Així doncs aquest any aquestes dues grans figures compleixen 10 anys i esperem que puguin celebrar-ho de la millor manera que poden fer-ho tornant a ballar per Carnaval.