Cercar en aquest blog

divendres, 13 d’agost del 2010

Es gegants es despedeixen de Sant Gaietà 2010

L`article d`avui fa referencia a a l`últim acte de les festes de Sant Gaietà de Llucmaçanes , en el qual participen els nostres estimats gegants .
Desde l`any 1994 , es dia de sa festa fosquet , sa convertit , en el moment dels gegants .
Tot i que de fa uns anys , en que els gegants han agafat vertader protagonisme a ses festes , és l`últim acte en el qual ells participen per la qual cosa podriem dir que és la despedida dels gegants fins Sant Gaietà 2011.
També hi ha que destacar que a l`últim dels passacarrers llucmaçaners es en el que prenen part els diferents gegants de les colles convidades , que en aquest cas van ser , els gegants de l`ajuntament de Maó , els gegants de sa casa d`es Poble (IBAS), i el nan Miquelet es salero , tots ells portats per la colla de geganters i grallers de Maó, seguidament , trobavem els represnetants del poble d`es Castell amb en Xec i la seva colla de geganters i grallers . Seguidament , hi havia en Doraemon i na Tecla , representant Sant Lluis , junt amb la seva colla de geganters i tancant la comitiva de convidats trobavem en Yurka amb sa seva colla de geganters i capgrossos. I tancant la desfilada tots els nostres gegants amb en Tòfol.
Eren les 19 h quan les diferents colles van començar arribar a la plaça de Sant Gaietà , els nostres gegants començaven a ser plantats davant la façana de l`esglèsia , lloc habitual on sempre es posen els nostres gegants.
A les 19:30 tothom estava ja situat al mig de la plaça , per començar la festa i s`ha donat el tret de sortida a l`últim passacarrers de les festes d`enguany.
La volta va discorrer , xino xano per es carrers de Malbuger , sa Font , es camí d`es Fasser , carrer Malbuger i sa Plaça .
Una vegada vam anar arribant a sa plaça cada grup anava fent un ball a la seva entrada a sa plaça i s`anaven colocant al final d`aquesta , per a deixar prou espai per a donar pas a l`entrada de la colla amfitriona que va anar en tot moment acompanyada per la banda de música de Maó que els va fer ballar intensament.
Els nostres gegants van fer l`entrada ballant sa música de "ses canyes" o maniquí , tan alegres com sempre , van fer apaludir a tots els asistens a la jornada festiva .


Llavors es van entregar els records a tots els participants i seguidament les diferents colles de grallers (Maó i Es Castell) van interpretar el" Pasi-ho bé " que van ballar les diferents colles i ja per acabar , així com vam donar el tret de sortida el dia d`es Pregó , ballant s`himne a Llucmaçanes , no podiem acabar d`una altre manera que tancant la festa ballant tots els gegants llucmaçaners el seu himne , despedint aixi les festes del 2010 , i començant a contar els dies per Sant Gaietà 2011.